FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Kalıcı çözümü getirecek adımlara yönelme çağrısı yapıldı

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ,Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir ve KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ortak açıklamada bulunarak dün gerçekleşen liderler görüşmesini değerlendirdi.

Yapılan açıklamada, sadece güven yaratıcı önlemlerle değil, sorunun kalıcı çözümünü getirecek adımlara yönelme çağrısında bulunuldu.

Açıklama şu şekilde:

“Crans Montana zirvesi sonrası kesintiye uğrayan Kıbrıs Sorunu’nun çözümü ile ilgili süreçte dün itibarı ile olumlu gelişmeler yaşanmıştır.

Dünkü görüşme süreci Kıbrıslıların kararlı olmaları halinde çözümle ilgili adım atılmasının önünde hiçbir gücün engel olamayacağını göstermektedir. İki liderin antlaşmasının önemi bir kez daha ortaya çıktığı gibi, görüşme süreçlerine engel çıkaran dış güçler ile statükodan beslenen yerli işbirlikçilerine de iyi bir yanıt verilmiştir.

Kıbrıs sorununun varlığı tüm Kıbrıslıların acı çekmesinin temel nedenidir. Dünyanın çok güzel bir coğrafyasında varlık içinde yokluk, güzellikler içinde acı, kan ve gözyaşı, eşitsizlik, adaletsizlik ve hukuksuzluğun yaşanması Kıbrıs sorununun varlığından kaynaklanmaktadır. Özellikle adamızın kuzeyinde siyasi rehine haline getirilen ve Türkiye’den sistematik nüfus aktarımı ve toplum mühendisliği çalışmaları nedeni ile toplumsal yok oluşa sürüklenen Kıbrıs Türk toplumu için çözüm ve adamızın birleştirilmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir.

Dayatılan “Göç Yasası”, “Kamu Görevlileri Reform Yasası”, Türk Lirası kullanımı gibi düzenlemeler, dini baskılar, sendikasız, örgütsüz köle düzeni koşullarında çalışmaya zorlama ile Kıbrıs Türk toplumunun onuruna yakışmayan kumar, fuhuş, kara para aklama gibi faaliyetlerle her geçen gün kaosa ve yok oluşa sürüklenen toplumumuzun tek kurtuluşu çözümle birlikte uluslararası hukuğun içine girerek, Avrupa Birliği ailesi içinde hak ettiğimiz toplumsal yere ulaşmaktır.

Bu çerçevede eğitimin, barışın altyapısını oluşturmada, barış kültürünün sağlanmasında önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak, eğitim ile ilgili somut adımlar atmalarını talep ederken, sadece güven yaratıcı önlemlerle  değil, sorunun kalıcı çözümünü getirecek adımlara yönelmeleri çağrımızı tekrarlıyoruz. Lider olmak, insiyatif alarak, Kıbrıs’ın çıkarlarını öne çıkararak ülkemize çözümü ve barışı getirmeyi gerektirir.”



Benzer Haberler

Gazze hastanelerindeki 7 toplu mezarda 520 cansız beden bulundu

NTV

DP Kadın Örgütü, Anneler Günü etkinliği yapmama kararı aldı

Voice Kıbrıs Haber

Brezilya’daki sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor

AA

Ataoğlu’ndan Holguin’e “yanlış yollara sapma” çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Apple iPad Pro’nun ‘Crush’ reklamı için özür diledi

NTV

“2. Lefkara Edebiyat Şöleni” başlıyor

TAK