FeaturedKIBRIS

Kaldırımın üzerine yuva yaptı, koruma altına alındı

Devlet Hastanesi park yerinde kaldırımın üzerine yuva yapan mahmuzlu kız kuşu (diken kanatlı kız kuşu) ve yuvası DoğaPark tarafından koruma altına alındı ve kurulan kamera sistemi ile 7/24 takip edilecek.

Taşkent Doğa Parkı’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“Herşey birkaç gün önce Cem Ozaner isimli duyarlı vatandaşın yuvada oturan kuş ve yumurtalarını farkedip bunu sosyal medyada paylaşması ile başladı. Anında Taşkent Doğa Parkına gelen sayısız ihbar üzerine olay yerine giden ekiplerimiz yuvanın yerinin hem yavrular hem de ebeveynler için hayati tehlike arzettiğini belirlediler.

Yuvaya müdahale edilmesi halinde anne-babanın yumurtaları terk etme riski bulunmasından dolayı uzmanlarımız yuvayı yerinde koruma kararı aldılar.

1 gün süren hazırlıkların ardından bugün ekiplerimiz yuvanın etrafındaki yaklaşık 100 metrekarelik bir alanı koruma altına aldı ve yuvayı takip edebilmek için kamera takip sistemi yerleştirdi.

Yapılan ön hazırlıklar ve planlama sayesinde tüm çalışma 12 dakikada yuvaya ve ebeveynlere minimum rahatsızlık verilerek tamamlandı.

Lütfen Devlet Hastanesi park yerini kullanıyorsanız aracınızı yavaş sürünüz ve yuvaya rahatsızlık vermemek için mesafenizi koruyunuz.

Destekleri için KKTC Çevre Koruma DairesiLefkoşa Türk Belediyesi ve tüm duyarlı dostlarımıza teşekkürler.”


Benzer Haberler

Restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Uyuşturucu hapları Türkiye’den KKTC’ye satmak için getirdiler

Voice Kıbrıs Haber

Hem maaş hem de iki emeklilik maaşı alan devlet yetkililerinin adı açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

BRT Hayvanseverler Derneği 1. Genel Kurulu yapıldı

TAK

Hırsızlık çetesinin çaldığı bazı emareler halen bulunamadı!

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta polislerin otellere “komando baskınları” yapmasına tepki

TAK