FeaturedKültür Sanat

Kalavaç Köyü 7. Kültür, Sanat ve Gıbrızlı Yaşam Etkinlikleri…

Dünya Sanat Günü Kalavaç Köyü 7. Kültür, Sanat ve Gıbrızlı Yaşam Etkinlikleri bugün Kalavaç Köy meydanında gerçekleştiriliyor.

Etkinlikler çerçevesinde, isteyen tüketicilere, stantlarda satın aldıkları ürünlerin gıda güvenliği ve radyasyon testleri köy meydanında ücretsiz olarak yapılacak.

Muhtarlık-özel sektör işbirliğinde yapılacak testler, bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek.

Dünya Sanat Günü’ne denk gelen 15 Nisan’da, Kalavaç Köyü 7. Kültür, Sanat ve Gıbrızlı Yaşam Etkinlikleri kapsamında, sanatın her dalı ve sanatçıların öne çıkarılacak

Etkinlikler çerçevesinde, Kıbrıs’a has yerel yiyecekler, içeceklerin sunumunun yapılacağını, ayrıca Kalavaç köyüne has sesta, sini, sele, sepet, dokuma ve çeşitli el sanatları yapımı ve sunumu da yapılacak.

Kıbrıs halk oyunları ve çeşitli parodi sunumlarının da yer alacağı etkinlikte, Kalavaç köyündeki tüm otantik binaların kapılarının misafirlere açacak

Etkinlikte merkezi Kalavaç Köyünde bulunan Mağara Meraklıları Derneği’nin mağaracılık tanıtımları ve mağara yürüyüşleri düzenlenecek, doğa yürüyüşü ve mağara ziyaretinin saat 11.00’de Mağaracılık Eğitim Merkezi önünden başlayacak.

 


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber