FeaturedTeknoloji

Kadis: Önceliğimiz internetin sorumluluk, kaliteli ve güvenli bir şekilde kullanılması

“Değişiklik siz olun: Daha iyi bir internet için birleşin” adlı İnternet için Güvenlik atölyesinde yaptığı selamlama konuşmasında Güney Kıbrıs Eğitim Bakanı Kostas Kadis, internetin kaliteli ve güvenli bir şekilde kullanılmasının uzun yıllardır Eğitim ve Kültür Bakanlığının öncellikleri arasında yer almakta olduğunu ve bunun Güney Kıbrıs Hükümeti Ulusal Siber güvenlik Stratejisinde de bulunduğunu söyledi.

Bakan, internetin güvenli bir şekilde kullanımı ve yanlış kullanımdan kaynaklanacak tehlikelerden kaçınılması yönünde, öğrencilere farkındalık yaratmak amacıyla, çeşitli programlar, aktiviteler, yarışmalar, atölye çalışmaları ve konferanslar teşvik edildiğini vurguladı.

“Uygulanan eğitim programlarıyla, çocuklar internetin kaliteli, güvenli ve üretici bir şekilde kullanımının eğitim ve yönlendirme konusundaki önlemini anlıyorlar. Aynı zamanda, bu süreçte önemli bir rol oynayan aileler ve öğretmenleri, bu konuda eğitmek amacıyla yönlendirici rehberler ve önlemler de alınmaktadır”.

Bakan, bugün gerçekleştirilen atölye çalışmasının hedefinin, çocukları internetin doğru kullanımı ve ondan kaynaklanan tehlikeler konusunda bilgilendirmek olduğunu belirtti. Bunun aynı zamanda, internetin en iyi şekilde kullanılmasına nasıl katkıda bulunulabileceğini düşündürmek bir fırsat oluşturduğunu söyledi.

Kaynak: KHA


Benzer Haberler

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK

Gençler polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı

TAK

Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını açıkladı

AA

İTT Zirvesi başladı

TAK

Narkotik köpeği geçit vermedi!

Voice Kıbrıs Haber