SağlıkYAŞAM

Kadınların yeni dostu aspir bitkisi

Son yıllarda üretimi ve tüketimi hızla artan aspir bitkisinin insan sağlığına birçok fayda sağladığı ortaya çıktı. Son dönemlerde özellikle zayıflamak için ve jinekolojik hastalıklara karşı kadınlar tarafından sık sık kullanılıyor.

Türkiye Aspir Derneği Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Endüstri Bitkileri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fikret Akınerdem, gün geçtikçe aspir bitkisinin insanlar tarafından öğrenildiğini ve bu bitkinin faydalarını öğrenen insan sayısı arttıkça aspir bitkisine olan talebin daha da çoğalacağını söyledi.Özellikle obozite problemi olan insanlarda aspir bitkisinin tüketimi uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Ayrıca aspir bitkisi, yağ olarak tüketildiğinde hem hafif hem de yağ yakıcı etkisi olduğu söyleniyor.
Aspir bitkisi,  genellikle kadınların yaşadığı sağlık sorunlarına ve günlük yaşantısında karşılaştığı bir takım şikâyetlere iyi geliyor.Vücutta biriken fazla yağı eriterek kilo vermeyi kolaylaştırır. Aynı zamanda vücutta oluşan yağ dokusunun enerjiye ve kas dokusuna dönüşmesine olanak sağlar. Meme ve prostat kanserini koruma aynı zamanda tedavi edici etkisi vardır.Kadın da ve erkekte cinsel gücü arttırıcı etkisi vardır.Romatizma ağrılarını tedavi eder. Adet döneminde oluşan şiklayetleri özelliklede ağrıları azaltmada büyük etkisi görülür.İçeriğindeki bileşenler vücudunuzda müshil etkisi gösterir. Bu nedenle kabızlığa karşı birebirdir.Kolesterol ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.


Benzer Haberler

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (5 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

7 soruda polen alerjisiyle ilgili merak edilenler

TRT

Nöbetçi eczaneler (4 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (3 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (2 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber