FeaturedKIBRIS

Kadınlar gericiliğe, faşizme ve savaşlara karşı yürüyor

Bağımsızlık Yolu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Lefkoşa, Omorfo ve Mağusa’da gerçekleştirilen yürüyüşlerde sokaktaydı. 

Bağımsızlık Yolu, Baraka Kültür Merkezi, Kadın Eğitimi Kolekitifi, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Özgür Genç Kadın Meclisi tarafından ortaklaşa organize edilen; “kadınlar gericiliğe, faşizme ve savaşlara karşı yürüyor “temalı yürüyüş Lefkoşa’da saat 18.00’de, Dereboyu’nda Citroen Işıkları olarak bilinen noktadan başladı.

“Kadın, Emek, Özgürlük”, “Kadınlar özgür olsa dünya yerinden oynar”, “cinsel sınıfsal sömürüye son”, “Pezevenk devlet istemiyoruz”, “gece kulüpleri kapatılsın”, “Erkek vuruyor devlet koruyor”, “Kadın Cinayetleri Politiktir”, “Jin jiyan azadi” gibi sloganların atıldığı ve “Kadınlar Vardır” şarkısının söylendiği yürüyüş Meclis önünde okunan basın açıklaması ile sona erdi.

Kadın ve emeğin özgürleşmesi için sokağa Bağımsızlık Yolu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Omorfo’da da sokaktaydı. Bağımsızlık Yolu, Kadın Eğitim Kolektifi, ODTÜ- KKK Sosyalist Düşünce Topluluğu, Güzelyurt Kalkındırma ve Geliştirme Derneği, Kalkanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve de Akçay Kültür Sanat Derneği’nin destek verdiği yürüyüş saat 18:30’da Omorfo Terminali’nde başlayarak Bandabulya’da okunan basın açıklamasının ardından son buldu.

Yürüyüşte. “Emek Çok Sendika Yok”, “Kadın Emek Özgürlük”, “Toplumsal Sınıfsal Cinsel Sömürüye Son” ve “Özgür Kadın Gericiliğin ve Köleliğin Karşısındadır” yazan pankartlar taşınırken, “Kadın, Emek Özgürlük Demek” “Susma haykır, kadınlar vardır”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Gelsin devlet, gelsin koca, gelsin jop. İnadına isyan, inadına özgürlük. “, “Cami değil, sığınma evi”, “Kadınlar özgür olsa, kadınlar özgür olsa dünya yerinden oynar. Dünya yerinden oynar.”, “Görünmeyen emek sesini yükselt”, “Erkek vuruyor devlet koruyor.”, “Devlet uyuma, görevine sahip çık”, “Şiddete karşı ses çıkar”, “Ataerkil düzene karşı ses çıkar” ve “Sığınma evi, devletin görevi” gibi sloganlar atıldı.

Emekten, özgürlükten ve eşitlikten yana Bağımsızlık Yolu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Mağusa’da da sokaktaydı. Yürüyüşü organize eden 8 Mart Organizasyon Komitesinin bileşenlerinden biri olarak Bağımsızlık Yolu, 17.30’da Sulu Çember olarak bilinen noktada başlayan yürüyüşe katıldı.


Benzer Haberler

HTKS’den Ercan’da grev uyarısı!

Voice Kıbrıs Haber

Maviş: “Sorunun değil çözümün parçası olma siyasetini sürdüreceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber