FeaturedKIBRIS

‘Kadına yönelik şiddet ırk tanımaz’

Kıbrıs Barış Sürecinde Din Yolu Ofisi, 16 gün boyunca süren kadına yönelik şiddete karşı kampanyaya katlıyor.

16 gün boyunca hem din adamları hem de diğer katılımcıların yer aldığı ve mesajların bulunduğu fotoğraflar yayınlanacak.

Bugün üçüncü fotoğraf yayınlandı.

Yayınlanan fotoğrafta “Kadına yönelik şiddet ırk tanımaz” yazısı dikkat çekti.

RTCYPP ofisinin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Kadına Yönelik Şiddet – 16 günlük aktivizm RTCYPP Ofisi, 25 Kasım’da başlayıp 10 Aralık’ta son bulacak olan 16 Günlük Aktivizm adlı küresel kampanyaya katılmak suretiyle, dünya çapında kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti sonlandırmak üzere eylemleri harekete geçirmeyi amaçlayan Kadınlara Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü’nü anacaktır.

2017 yılında RTCYPP Ofisi, Kıbrıs’ın Dini Liderleri’nin kabul ettiği ve “Kadınlara ve Kız Çocuklarına Yönelik Her Türlü Şiddetin Kınanması” başlıklı ilk ortak açıklamayı kamuoyuyla paylaştı.

2018 yılında gerçekleşecek olan 16 Günlük Aktivizm etkinliklerinde, 2017 yılında kabul edilen Ortak Açıklama’nın farklı unsurları, Hıristiyan ve Müslüman din adamları ve ruhban sınıfından olmayan kişiler tarafından vurgulanacaktır.

Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet devam ettiği sürece, dünya, eşitlik, kalkınma ve barış doğrultusunda gerçek bir ilerleme kaydettiğini iddia edemez.

RTCYPP Ofisi, Kıbrıs’taki inanç topluluklarına dahil olan herkesi, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti kati suretle sona erdirmek üzere çabalarını hızlandırmaları, seslerini yükseltmeleri ve bu gidişata karşı koymaları için Kıbrıs’ın dini liderlerine katılmaya davet ediyoruz.”

İLGİLİ HABER:

‘Kadına yönelik şiddet sınır tanımaz’


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber