FeaturedKIBRIS

‘Kabul edilemeyecek olan bir uygulama ile karşı karşıyayız’

KTEZO Yönetim Kurulu geçişlere kapatılan geçiş noktalarıyla ilgili açıklama yaparak “Tedirginlik veren, endişe yaratan kapatma kararının derhal kaldırılması için çağrı yapıyoruz.” dedi.

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Sağlık gerekçe yapılarak Lokmacı, Derinya, Bostancı ve Aplıç kapıları kapatıldı. Diğer geriye kalan beş kapıdan geçişler devam ederken, adı geçen kapıların kapatılması anlaşılmadığı bir yana, kabul de görmedi. Dört kapı için sağlık gerekçesi ileri sürülürken diğer kapılar için sağlığın gerekçe gösterilmemesi anlaşılamadı.

Küçücük ülkede, bazı kapılardan başka, bazı kapılardan ise başka insanlar mı geçiş yapmaktadır acaba?

Gülünç gerçekten.

İzahı olması mümkün olmayan saçmalıklar da diyebiliriz.

2003 yılından bu yana geçişlere açılan ve toplumlararası ilişkilere hizmet eden adımlar arasında en önemli adım, kapıların açılması olmuştur. O gün bugündür, zaman zaman ticaretin Güney’e kayması nedeniyle kapılardan geçişler tartışılmış ancak kapatılması gündem dahi olamamıştır.

Şimdi ne oldu?

Kim ne derse desin, dünyada ve bölgede savaş ortamı ve kaos büyürken, bu ortam ve kaosa bir de Kıbrıs’tan katkı koymak kime ne kazandıracaktır?

Doluya koysak olmuyor, boşa alsak olmuyor. Kabul edilemeyecek olan bir uygulama ile karşı karşıyayız. Tedirginlik veren, endişe yaratan kapatma kararının derhal kaldırılması için çağrı yapıyoruz.

Toplumlar arasında gerilimi artırmaya, güvensizliği körüklemeye kalkışmak, bütün örneklerinde görüldüğü gibi ateşle oynamaktan başka türlü değerlendirilemez.”

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber