KIBRISKültür Sanat

Join 2 Media Organizasyonu ‘’Birds of a Feather’’ Belgesel Gösterimi.

a12

AB tarafından finanse edilen, Naci Talat Vakfı Barış ve Dostluk Evi, IKME  Socio-political Studies Institute tarafından yürütülen “Sesini Yükselt Haklarını Savun” projesi çatısında Join 2 Media tarafından düzenlenen etkinlik Nomad Films , Hoi Polloi ve Old Nicosia Revealed katkılarıyla ‘’Birds of a Feather’’ isimli belgesel,7 Aralık Çarşamba Gecesi Join 2 Media  organizasyonu ile Kuzey Lefkoşa’da Bulunan Hoi Polloi isimli mekanda izleyiciler ile buluştu.Geceye  yaklaşık 40 kişilik bir izleyici grubu katıldı.Düzenlelen geceye Ev sahipliği yapan  Join 2 Media adına Didem Eroğlu ve Orestis Tringides Bize geceyle ilgili düşüncelerini paylaştılar.

a8

 

Didem Eroğlu;

Projemiz Kapsamında bir takım gösterimler yapmayı planlıyorduk. Ve ‘’Birds of a Feather’’ her zaman ilgimizi çeken bir belgesel oldu. Bu değerli belgeselin yeterince kişi tarafından izlenmediğini ve kitlelere ulaşamadığını fark ettik. İlerleyen dönemlerde her ay farklı filmlerle ayda iki defa gösterim yapmayı düşünüyoruz.

OrestisTringides:

Bu akşam mutluyum çünkü belgesel gösterimine birçok kişi katıldı..Dokümanterimiz kırk bir dakikalık bir belgeseldir. ‘Birds of a Feather’ belgeselimizi internet ve Youtube’dan da izleyebilirsiniz. Kötü olayları yaşamış her nesilden insan olduğundan dolayı belgeselde herkes kendi fikrini söylüyor. Bizim buradaki ana fikrimiz insanları daha yakına getirmek için aralarında bir diyalog yaratmaktır.2017 yılında dokümanterimiz dört yıllık olacaktır, ona yeni bir hayat verebiliriz, yeni hayat derken sadece bir şey göstermek değil aynı zamanda diyalog da yaratmaktır.

 

Voice Of The Island.

Fotoğraflar :Mete Azizoğlu

a5


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK

2024 basın özgürlüğü endeksinde Kuzey Kıbrıs 90’ıncı sırada yer aldı

TAK