FeaturedKIBRIS

İTÜ arazisiyle ilgili sözleşme…!

Seçimler nedeniyle haftalık toplantılarını iki günden bire indiren Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yoğun bir gündemle çalışmalarına devam ediyor.

Yayın Yüksek Kurulu’nun 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı, oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından, Taşınmaz Mal (Tasarruf ve Kıymet Takdiri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ele alındı.

TAŞINMAZ MAL (TASARRUF VE KIYMET TAKDİRİ) YASA TASARISI

Ardından, Taşınmaz Mal (Tasarruf ve Kıymet Takdiri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ele alındı.

Bu konuda konuşan UBP Milletvekili Özdemir Berova,  Güvercinlik bölgesinde kurulacak sanayi bölgesi ve buna bağlı çevrede gelişmeyi öngören tasarıya olumlu baktıklarını ve kabul oyu vereceklerini söyledi.

İTÜ’ye tahsis edilen bir arazinin kiralanma durumundan çıkarılması olayına da değinen Berova, söz konusu arazinin bu aşamadan sonra ne olarak kullanılacağını sordu.

ERHÜRMAN

Başbakan Tufan Erhürman da,  İTÜ arazisiyle ilgili yaşanan süreci bir kez daha aktardı.

İTÜ rektörünün, eğer TC’den kaynak aktarılmazsa böyle bir yatırım yapılmasının mümkün olmadığını kendilerine aktardığını anlatan Erhürman, bu bağlamda TC yetkilileri ile görüştüklerini, “böyle bir proje yok, arazi tahsisini iptal edin” yönünde yanıt aldıklarını aktardı.

Erhürman, ilgili arazinin Devlet Emlak Malzeme Dairesi’ne iadesinin söz konusu olmadığını, çünkü o bölgede farklı statülerde mülkler olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından tasarı oy birliği ile kabul edildi. Tasarının ivediliği olmaması nedeniyle bütününün oylanması bir sonraki birleşimde yapılacak.

 


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber