FeaturedKIBRIS

İtfaiye uçuş unsurlarının değerlendirilmesi…

Güney Kıbrıs’ın itfaiye uçuş unsurlarının değerlendirilmesi için yeni bir incelemenin yapılmasına ilişkin çalışmaların yakın zaman içerisinde başlayacağı belirtildi. 

Alithia gazetesi Rum Adalet Bakanı Ionas Nikolau’nun talimatıyla, yeni komitenin, itfaiye uçuş unsurlarının incelenmesine ilişkin yeni bir incelemeyi en kısa zamanda başlatacağını yazdı. 
Habere göre Rum Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği Milletvekili Yorgos Perdikis’in ,iki itfaiye uçağının satın alınması veya kiralanmasına ilişkin yeni bir gelişmenin olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Rum Adalet Bakanı, yeni incelemenin, bu soruna ilişkin ülkenin elinde bulundurduğu tüm seçeneklerle ilgili belgelendirilmiş unsurları kapsayacağını ayrıca önceki raporlarda yer alan önerilerin de dikkate alınacağını ifade etti. 
Nikolau, yanıtında ayrıca, bağımsız komitenin önerileri temelinde, yangınların önlenmesi ve söndürülmesi konusunda bir dizi tedbir alındığını belirterek, kriz yönetme merkezlerine derhal görüntülerin gönderilmesi amacıyla helikopterlere yerleştirilmesi mümkün olan iki kameranın temin edilmesi için ihaleye çıkıldığını, Orman Dairesi’nin tüm araçlarına ve 100 itfaiye aracına GPS yerleştirildiğini, tüm araçlarının takibinin sağlanması için de AVL sisteminin takıldığını söyledi.
Öte yandan Politis gazetesi, bağımsız komitenin önerileri temelinde hayata geçirilen uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgilere de yer verdi. 
Gazete, bu kapsamda iki Bell helikopterinin, yangın söndürmek amaçlı köpük atmaya olanak sağlayan sistemle geliştirildiğini, itfaiye biriminin güçlendirilmesi amacıyla 10 tane ek aracın alımı için sürecin ileriye götürüldüğünü belirtti. 


Benzer Haberler

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK

Gençler polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı

TAK

Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını açıkladı

AA

İTT Zirvesi başladı

TAK

Narkotik köpeği geçit vermedi!

Voice Kıbrıs Haber