FeaturedKIBRIS

İtalyan “ENI” şirketinden Güney Kıbrıs’a taahhüt

Fransız “TOTAL” şirketi ile birlikte Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisinde faaliyet gösteren İtalyan “ENI” şirketinin, sondaj çalışmalarına devam edeceğini taahhüt ettiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, güvenilir bilgilere dayanarak ENI’nin yeni yıl itibarıyla, “Kronos” hedefindeki teyit sondajının da tamamlanmasının ardından, çıkacak sonuçlara göre doğal gaz planlarını şekillendireceğini yazdı.

Gazete, ENI ile TOTAL’in Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB”i içerisindeki doğal gazı çıkaran ilk şirket olmak istediğini kaydederken, buradan çıkacak doğalgazın, Mısır’ın “Zohr” yatağından çıkarılacak doğalgaz ile birlikte sıvılaştırılmak üzere Mısır’a gönderileceğini belirtti.

Haberde, sözde “MEB” içerisinde faaliyet gösteren diğer şirketlerin de, gelişmelere göre Güney Kıbrıs’a doğal gaz sıvılaştırma tesisi inşa etme olasılığını açıkta bıraktıkları ifade edildi.

Rum Yönetimi’nin doğal gaz şirketlerine, doğalgazın değerlendirilme aşamasına gelinebilmesi için güç birliği yapmaları çağrısında bulunduğunu anımsatan gazete, “Kalipso” hedefinde 1,5 tcf (ayakküp), “Zeus” hedefinde 2-3 tcf, “Kronos” hedefinde 2,5 tcf, “Glafkos” hedefinde de 5-8 tcf doğal gaz bulunduğunun hesaplandığını ve komşu olan bu hedeflerin birlikte daha kolay değerlendirilebileceğini yazdı.

Gazete, Rum Yönetimi ile sıkıntıları süren “Chevron” şirketinin ise yarın, sözleşmeyle ilgili yanıtını vermesinin beklendiğini kaydetti.


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber