DÜNYA

İtalya’da tüm spor etkinlikleri durduruldu

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle iki haftayı aşkın süredir acil durum içinde olan İtalya’da, Ulusal Olimpiyat Komitesinin (CONI) kararıyla tüm spor etkinliklerinin 3 Nisan’a kadar durdurulduğu bildirildi.

İtalyan La GazzettadelloSport gazetesinin haberine göre, CONI Başkanı GiovanniMalago, spor federasyonları başkanlarıyla bugün Roma’da Kovid-19 gündemiyle olağanüstü toplantıda bir araya geldi.

Başkanların toplantısından İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) dahil tüm spor branşlarında, her düzeydeki etkinlikleri hafta sonu çıkarılan başbakanlık kararnamesinde belirtildiği üzere 3 Nisan’a kadar durdurma kararının çıktığı belirtildi.

CONI Başkanı Malago’nun toplantıdan çıkan bu kararı, Başbakan GiuseppeConte ve Spor Bakanı VincenzoSpadafora’ya da ilettiği kaydedildi.

Kovid-19 nedeniyle olağanüstü günler geçiren ülkede Başbakan GiuseppeConte, dün virüsün yayıldığı kuzey bölgelere daha sıkı önlemler getiren yeni bir kararname açıklamıştı.

Buna göre, daha önce 11 beldeye uygulanan giriş-çıkışların sıkı şekilde kontrol edildiği “kırmızı bölge” uygulaması, Milano’nun içinde bulunduğu Lombardiya ile Venedik’in de olduğu 14 kente genişletilmişti.

Söz konusu yerlerde her türlü toplu faaliyet ve eğitim-öğretim, 3 Nisan’a kadar askıya alınmış, Serie A maçlarının ise seyircisiz oynatılmasına izin verilmişti.

Ülkede şu ana kadar 9 bin 172 kişide koronavirüs tespit edilirken, ölü sayısı ise 463’e yükseldi.

(TAK)


Benzer Haberler

Brezilya’da sel felaketi

Voice Kıbrıs Haber

Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu

AA

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

İngiltere’deki yerel seçimlerde birçok bölgede sonuçlar belli oldu

TAK

ABD: İsrail’in Refah’a kapsamlı “kara operasyonuyla” ilgili bir plan görmedik

TAK

İspanya hükümeti, “Ulusal Boğa Güreşleri Ödülü’nü” kaldırdı

Voice Kıbrıs Haber