FeaturedKIBRIS

İtalya Cumhurbaşkanı: Türkiye’nin faaliyetlerine karşı toplu mücadele gerekli

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, AB’nin Türkiye’nin faaliyetlerine karşı toplu mücadele vermesi gerektiğini söyledi.

Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin İtalya’ya atadığı yeni büyükelçi Minas Hacımihail’in güven mektubunu verme töreninde konuşan Mattarella’nın, Türk faaliyetlerinin özde AB’nin problemi olduğunu ve bundan dolayı, bu faaliyetlere karşı toplu mücadele verilmesi gerektiğini kaydettiğini yazdı.

Gazete, Hacımihail’in de Mattarella’yı Kıbrıs sorununda gelinen son aşama, müzakerelerin yeniden başlaması için gösterilen çabalar, KKTC’deki mevcut durum ile Türkiye’nin KKTC ile ilgili “arzuları” ve Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki faaliyetleri konusunda bilgilendirdiğini kaydetti.
Habere göre Hacımihail, İtalya’nın “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına” verdiği desteğin öneminin de altını çizdi.

Hacımihail, Kıbrıs Cumhuriyeti ile İtalya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki taahhüdünü de Mattarella’ya iletti.

(TAK)


Benzer Haberler

Gazeteci Sefa Karahasan tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (6 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin altında!

Voice Kıbrıs Haber

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber