CoronavirüsFeaturedKIBRIS

İşte Bakanlar Kurulu’nda alınan tüm kararlar

Bakanlar Kurulu, koronavirüs önlemleriyle ilgili yeni kararlar aldı.

Saat 15.45’te toplanan Bakanlar Kurulu’nda alınan kararları Başbakan Ersan Saner açıkladı. Başbakan Saner, saat 21.45’te basına yaptığı açıklamaya göre toplantıda orta öğretim kurumlarında sınıf geçme tüzüğünü onaylandı. Tüzük uyarınca eğitim yılı üç döneme ayrılarak değerlendirilecek.

Pazar günleri tam gün, geri kalan günlerde gece 22.00 ile sabah 05.00 arası sokağa çıkma yasağı önümüzdeki hafta da devam edecek.

Açık olan birçok iş kolunda çalışanlar 7 günde bir hızlı (antijen) test yaptırmak zorunda olacak. Halen açık olan internet kafeler pazartesiden itibaren Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Bakanlar Kurulu yeni değerlendirme yapana kadar kapatılıyor.

Pazartesi elektronik bileklik tanıtılacak, aynı gün 3 günlük kapalı turizm başlayacak.

İnternet kafeler pazartesinden itibaren ikinci bir karara kadar kapatılacak.

Berber, kuaför, güzellik salonları ve dövme stüdyoları saat 07.00-20.00 saatleri arasında çalışacak. Söz konusu kurumlarda çalışanlar her 7 günde bir hızlı test yaptıracak.

Restoran, pastane ve cafe paket servisleri devam edecek. Dış ve kapalı alanlarda 3’te 1 kullanım ile hizmet verebilecek. Bu işletmelerde nargile satışı kesinlikle yasak. Söz konusu kurumlarda çalışanlar her 7 günde bir hızlı test yaptıracak.

Kahvehane, kafeterya ve lokaller dış mekan ve kapalı alanda 3’te 1 oranla hizmetlerine devam edecek kağıt, oyun, okey, nargile yasak. Söz konusu kurumlarda çalışanlar her 7 günde bir hızlı test yaptıracak.

BET ofisleri faaliyet devam edecek. Kapalı alanlarının 3’te 1 oranı sürecek. Yiyecek içek ikramı yasak. Bet ofis çalışanları her 7 günde bir hızlı test yaptıracak.

Elektronik bileklik pazartesi günü saat 09.30’da tanıtılacak.

Ülkemizde elektronik bileklik uygulamasının başlaması ile birlikte charter seferler ile 3 günlük kapalı turizm başlayacak.

Salı günü başlayacak Ramazan ayında kapalı yerlerdeki ibadete alanın üçte biri kadar kişi alınacak. Maske, mesafe ve havalandırmaya dikkat edilecek ve ibadethaneye gireceklerin kaydı yapılacak.

Başbakan Saner açıklamasında “Bu hastalıkla birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayız. Aslolan kişinin kendini koruyup kollamasıdır. Kurallara harfiyen uyun, maske mesafe ve hijyenden asla taviz vermeyin” dedi.

Detaylar gelecek…

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Güney’de talasemi hasta sayısı bin 300

TAK

KSTU “117 farklı şikâyete ilişkin 3 binin üzerinde doküman ve kanıt polise teslim edildi”

Voice Kıbrıs Haber

ABD’nin eski Kıbrıs Büyükelçisi Judith Garber hayata veda etti

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu?

AA

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

AA

Sahte pasaport zanlıları cezaevine gönderildi

Voice Kıbrıs Haber