CoronavirüsFeatured

İşte Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlar

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Bakanlar Kurulu toplantısında alınan karar Başbakan Ersan Saner tarafından açıklandı.

Başbakan Saner,

1 Mart 2021 Pazartesi – 8 Mart 2021 Pazartesi günleri arasında gece saat 21.00’den sabah saat 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanması yönünde karar üretildiğini açıkladı.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulunun Bakanlar Kuruluna yapmış olduğu öneri çerçevesinde bar, kafe, restoran, meyhane, taverna, kahvehane ve kıraathane gibi işyerleri haricindeki işletmelerin hizmet vereceğini belirten Saner, 1 Mart Pazartesi’nden 5 Mart Cuma gününe kadar tüm açık olan işletmelerin sabah saat 08.00’den akşam 20.00’ye kadar hizmet verebileceklerini söyledi.

Saner, 6 Mart Cumartesi günü daha önce olduğu gibi market, fırın, manav, kasap, benzin istasyonu, eczane, ve restoranların paket servisleri, açık pazar yerleri de dahil olmak üzere, tarım, hayvancılık ve buna bağlı sanayi işletmelerinin sabah 08.00’den akşam 20.00’ye kadar hizmet verebileceğini bunların dışında kalan tüm işletme ve faaliyetlerin kapalı olacağını kaydetti.

Saner, 7 Mart Pazar günü ise eczane fırınlar ve benzin istasyonları haricindeki tüm işletme ve faaliyetlerin kapalı olacağını belirtti. 1 Mart Pazartesi gününden itibaren her ilçede düzenlenen açık Pazar yerlerinin Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulun belirlediği şartlarda hizmet verebileceğini belirten Saner, Paket servis hizmeti veren tüm işletmelerin Pazar hariç tüm hafta boyunca akşam 21.00’e kadar hizmet verebileceklerini söyledi.

Başbakan Saner, Lefkoşa ve Girne ilçelerinden diğer ilçelere geçişler İlçe Emniyet Kurulları’nın denetiminde sağlanacağını belirterek Lefkoşa ve Girne arasında herhangi bir denetim olmayacağını vurguladı.

Açılma kararları çerçevesinde berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanların 3 Mart’a kadar PCR testlerini tamamlama kaydıyla 4 Mart’tan itibaren Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği koşullarda ve randevulu olarak hizmet verebileceğini kaydeden Saner, Güney Kıbrıs’ta çalışan işçilerin son 3 gün içinde yapılmış PCR testlerini ibraz etmeleri halinde geçiş yapabileceklerini ifade etti.

Başbakan Saner, vatandaşların mevcut kredileri ile ilgili ise şunları söyledi.

Saner ‘Vatandaşların mevcut banka kredilerinin ötelenmesi için Merkez Bankası ile yapılan görüşmelere ek olarak, tüm bankalarla ödeme güçlüğü çeken vatandaşların borçları yapılandırılacaktır sözümüze de sadık kalarak, merkez bankasının ilettiği görüşü ile geliştirilen yasa gücünde kararname kapsamında, borçlu mevcut kredisini yapılandırması halinde banka tarafından herhangi bir ücretin alınmamasını, belirli kredilerin vadesinin 6 ay kadar uzatılması veya orijinal vadesi değişmemekle birlikte 6 aya kadar taksit ertelemesi şeklindeki yapılandırmalarda uygulanan faiz oranlarına borçlu aleyhine bir değişiklik yapılmayacak kararını bir kanun hükmünde kararname ile üretmiş olduk’ diye konuştu.

(BRT)


Benzer Haberler

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber