DÜNYA

İsrail hava savunma sistemine lazer kılıcı ekliyor

ABD-İran misillemelerinin 3. Dünya Savaşı korkusu yarattığı dönemde, İsrail’den ‘kuş uçurtmayan’ lazer silahı geliştirdiği açıklaması geldi. Savunma Bakanlığı, uzun yıllardır yüz milyonlarca dolar akıtılan arge sonucunda, her ateşlemesi 1 dolar tutacak, elektriğe bağlı oldukça cephane sıkıntısı çekmeyecek fütüristik lazer silahını tanıttı.

İsrail Savunma Bakanlığı, füze, roket ve insansız hava araçlarını vurmak üzere Demir Kubbe hava savunma sistemini tamamlayacak yeni lazer sistemi geliştirdiğini duyurdu.

Öncesinde ABD’nin Kasım Süleymani suikastına Irak’taki ABD üslerine füze saldırısıyla yanıt veren Tahran, kendisine karşı saldırılar için askeri üslerini kullandıran ülkeleri de vurmakla tehdit etmişti.

Bakanlığın bugünkü açıklamasına göre, savunma şirketleri ve akademinin araştırmalarına on yıllardır yapılan yatırımlar sayesinde son dönemde kaydedilen bir teknolojik gelişme, bu sistemi mümkün kıldı.

Fütüristik savunma sistemi, henüz gelişme aşamasında, yıl boyunca denemeleri yapılacak ve kısa vadede operasyonel olmayacak.

(Sputnik)


Benzer Haberler

Biden’ın sözleri tartışma yarattı: İki ülkeyi yabancı düşmanı olarak tanımladı

AA

Hong Kong son 140 yılın en sıcak nisan ayını yaşadı

TRT

Çin’de otoyol çöktü: En az 48 kişi öldü!

AA

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA