FeaturedKIBRIS

“İşinizi döndürmeye devam edeceğimizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz”

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız grev yasağı sonrası basın açıklaması yaparak “Sizler sömürmeye devam ederken bizler de sırf yasak koydunuz diye işinizi döndürmeye devam edeceğimizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz” dedi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

UBP-DP-YDP hükümeti yaptığımız tüm uyarılara ve eylemlere rağmen can çekişir durumda olan K.K.T.C ekonomisi altında halkı sömürüp, kölesi oldukları sermayeyi besleme ve ayakta tutma operasyonlarına aralıksız devam etmektedir. Bir taraftan günaşırı aldıkları zam kararları ile halkı cebindeki son kuruşa kadar soyarken diğer yandan da halkın parasını yarattıkları müşavirlere, gereksiz yurtdışı ziyaretlerine ve devletten bile daha zengin durumda olan sermayeye verdikleri teşfiklere harcamaktadırlar. Bunca yıldır aynı siyasetin oynadığı devletcilik oyunu kisvesi altında insanları sömürüp sermayeye ve taraftarlarına kurban etme operasyonuna daha fazla sessiz kalmayacağız.

25 Mart’da yaptığımız grevi yasaklarken dayanak gösterdiğiniz yasa, halka sırtınızı dönüp işinize bakma yetkisini size vermiyor. 28 Mart’da Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası tahtında talep ettiğimiz uzlaşı kurulunu hala daha kurmadınız. Hesap vermekten kaçıyorsunuz! Yaptıklarınıza isyan eden çalışanlara günü geçiştirme politikaları ile sırtınızı dönüyor, ölü taklidi yapıyorsunuz! Bilmenizi isteriz ki mücadelemize koyacağınız yasaklar da bir yere kadardır. Sizler sömürmeye devam ederken bizler de sırf yasak koydunuz diye işinizi döndürmeye devam edeceğimizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Ya bu çark tersine dönecek, ya da bizler sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz!


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber