FeaturedKIBRIS

“İşin özü muhalefette değil iktidarda olup sorumluluk almaktır”

Başbakan Faiz Sucuoğlu, BRT’de telefonla katıldığı “18. Saat” programında da hükümet kurma görevinin kendilerine verilmesi halinde çok kısa bir sürede gerekli çalışmaları yapıp Cumhurbaşkanı’na yeni Bakanlar Kurulu listesini sunabileceklerini söyledi.Sucuoğlu, bu süreçte eleştiri yapmanın çok kolay olduğunu belirterek, “Zor olan bu dönemde iktidarda olmayı istemektir” dedi.

UBP Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu BRT’de katıldığı 18. Saat programında soruları yanıtladı.

MYK ve Parti Meclisi’nin kendisine tam destek verdiğini hatırlatan Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirilecek görüşmenin ardından sürecin değerlendirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın CTP’ye hükümeti kurma görevi vereceği yönünde iddiaların hatırlatılması üzerinde Sucuoğlu, “bu Cumhurbaşkanı’nın kendi kararıdır” dedi.

Bu süreçte eleştiri yapmanın çok kolay olduğunu kaydeden Sucuoğlu, “işin özü muhalefette değil iktidarda olup sorumluluk almaktır” şeklinde konuştu.

Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı’nın hükümet kurma görevini kendilerine vermesi durumunda, çok kısa bir sürede gerekli çalışmaları yapıp Cumhurbaşkanı’na yeni Bakanlar Kurulu listesini sunabileceklerini kaydetti.

Kıb-Tek ile ilgili soruları da yanıtlayan Başbakan Sucuoğlu, kurumun sorunlarının 10 yıllardır devam ettiğini, kendi hükümetlerinin ise 57 günlük olduğunu hatırlattı.

Sucuoğlu, “Bu bahane değil ama sıkıntı yaratacak birçok problemin üst üste gelmesi ile özellikle enerji anlamında kördüğüm olmuş bir durum ile karşı karşıyayız. Geçtiğimiz hafta Ankara’da protokol için yaptığımız görüşmelerde de oradaki yetkililere bir an önce bu konu ile ilgili tecrübeli bir ekibin KKTC’ye gelip bu çıkmazdan nasıl çıkacağımızı, neler yapılması gerektiğini buradaki arkadaşlarla çözüm üretmesi lazım” dedi.

Petrol fiyatlarında ve dövizde yaşanan artışındaha da sıkıntılı bir sürece neden olduğunu kaydeden Sucuoğlu, “Enerji bu ülkenin kara deliği olmuş durumdadır. Buna bir çözüm üretmeliyiz. Yine kesintiler var. Bu sürdürülebilir bir durum değil. 2022 yılında Kıbrıs Türk halkının bu şekilde yaşamaya zorlanması kabul edilebilir değil. Hızlı bir şekilde çözüm üretmeliyiz” diye konuştu.

Bir soru üzerine Başbakan Sucuoğlu, Sunat Atun’un partiden bir milletvekili olduğunu ve partiye katkı vermeye devam edeceğini söyledi.

Sucuoğlu, “Milletvekilliği de bana göre çok önemli bir görevdir. Yeni kabinede görev alır veya almaz, diğer arkadaşlar gibi eşit şansı vardır. Bu bir bayrak devridir” dedi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber