Teknoloji

İos 11.1.1 çıktı!

iOS 11.1.1 çıktı ve uzun zamandır iPhone ve iPad kullanan teknoloji severleri deli eden bazı hatalar giderildi.

iOS 11.1.1 çıktı ve uzun zamandır iPhone ve iPad kullanan teknoloji severleri deli eden bazı hatalar giderildi. Bu hatalar arasında, klavyedeki otomatik düzeltmeler ve Siri ile iletişim, başı çekiyor.

Apple, iPhone X”un piyasaya sürülmesinden hemen sonra (ülkemizde çıkış tarihi için tıklayın) yazılımdaki hatalara odaklanmış durumda. iOS 11.1.1 sürümü ile adlandırılan güncellemede, klavyedeki otomatik düzeltme hatalarının giderildiği açıklandı.

Milli klavye Tambu

Eğer iOS ekosisteminin kendi klavyesini kullanıyorsanız (Swift veya Türk Telekom tarafından piyasaya sürülen Tambu gibi seçeneklerinizin olduğunu da unutmayın), bazı otomatik düzeltmeler, sizi zor durumda bırakabiliyordu.

Maalesef “yok” yerine “YÖK” yazmaya devam!

Bu sıkıntılar arasında şu sıralar, en çok bilinen “yok” kelimesi yazıldığında iOS”un bu kelimeyi “YÖK” olarak çevirmesini paylaşabiliriz.

Mesajlaşırken karşı taraftan gelen cümle içerisinde alakasız bir şekilde “YÖK” kelimesini görmek, mesajı iPhone ile yazıldığını belli eden ve tebessüm ettiren bir işaret olarak kabul ediliyor. Yaptığımız denemelerde, ilginç bir şekilde “yok” yazıldığında, yine “YÖK” olarak görmeye devam ediyoruz. 


Benzer Haberler

WhatsApp’a yeni özellik: İnternetsiz kullanılabilecek

NTV

X/Twitter’a erişim problemi yaşanıyor

NTV

DAÜ, “Yapay Zeka Zirvesi”ne ev sahipliği yapacak

TAK

Darbe aldıkça sertleşen malzeme geliştirildi

TRT

Çip savaşı kızışıyor

Voice Kıbrıs Haber

Apple uyardı: 92 ülkede casus yazılım tehlikesi

NTV