FeaturedKIBRIS

Ioannou’dan epidemiyolojik ekip hakkında sert açıklamalar

Kıbrıs’ın güneyinde son günlerde artış göstermeye başlayan vakaların ardından Rum Sağlık Bakanı Konstantinis Ioannou yaptığı açıklamasında bu durumun epidemiyolojik ekibin yaptığı açıklamalara bağlı olduğunu iddia etti.

Rum Sağlık Bakanı Konstantinos Ioannou bugün yaptığı açıklamasında, son günlerde özellikle Limasol bölgesinde artış gösteren vakaların, Kıbrıs Rum epidemiyolojik ekibinin kasten değil ama yanlışlıkla bile olsa yaptıkları açıklamalarında halka bir rahatlık mesajı iletmelerinden kaynaklı olduğunu ifade etti.

Hatırlanacağı üzere, güneyde yapılan kurul toplantılarının ardından açıklamalarda, Kıbrıs Rum Hükümeti tarafından Covid-19 ile mücadele çerçevesinde alınan tüm kararların son şekilleri hükümet tarafından alındığı kaydedilmişti. Yapılan açıklamalarda her daim epidemiyolojik ekibinin görüşlerine başvurulduğunu fakat en son kararın her zaman hükümet tarafından değerlendirilerek alındığı kaydedilmişti. Bunu alınan kararların uygulanmasında da gözlenmesi mümkün olmasına rağmen; örneğin güneyde tedbirlerin gevşetilmesi ile birlikte yüz yüze eğitime geri dönülmesine karşı olan epidemiyolojik ekibinin görüşüne bakılmaksızın eğitimi yeniden başlatılma kararı Rum Eğitim Bakanlığından alınmış ve hükümet tarafından da onaylanmıştı.

Öte yandan ise, Ledra geçiş noktası ile ilgili olarak, epidemiyolojik ekibin üyeleri, açılışın politik bir karar olduğunu, çünkü epidemiyolojik bir bakış açısıyla kapalı kalmanın bir nedeni olmadığını belirttirmiş olmasına rağmen buna yönelik Kıbrıs Rum hükümeti tarafından yeni bir karar alınmamıştı.

Iouannou, insanları güvence altına alan epidemiyologlarının iifadelerle ilgili olarak, insanlara virüsün ülkemizden çıkarıldığı imajını veren ekibin belirli ifadelerine değindi. “Şimdi Bilgi” adlı televizyon programına konuk olan Rum Sağlık Bakanı yaptığı açıklamasında hiçbir durumda bu ifadelerin kasıtlı olarak yapıldığına inanmadığını, ancak yine de bir hatalı açıklamalar olduğunu ifade etti.

Epidemiyolojik ekibin üyelerinden Dr. Petros Karagiannis’in de katıldığı aynı televizyon programından Rum Sağlık Bakanı tarafından aktarılan bu görüşler ile alakalı hiçbir yazılı bir bilgi almadığını ifade ederek, söylenilenlerin aksine kendisinin sürekli olarak virüsün ülkemizde halen mevcut olduğunu ve tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini ve alınan tedbirlere uyulması gerektiğini bizzat kendinin halka sürekli olarak vurguladığını kaydetti

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA