FeaturedKIBRIS

İnternet üzerinden suç, ekonomiler için büyük bir tehdit oluşturuyor

Perşembe günü Güney Lefkoşa`da gerçekleştirilen seminerde, İnternet üzerinden suçun, devletler ve tüm hükümetler için büyük bir tehdit oluşturmakta olduğu ve çeşitli işletmelerin, vatandaşların ve aynı zamanda, elektrik, telefon, su ve sağlık gibi, ekonominin duyarlı alanlarının korunması amacıyla uluslararası stratejiler oluşturulması gerekmekte olduğu dile getirildi.

Kıbrıs Nörolojik Birim ve Teknoloji Enstitüsü ve Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası (CCCI) tarafından ortaklaşa düzenlenen ve medya sponsorluğu KHA tarafından yapılan “işletmen ne kadar güvendedir?” adlı seminerde, başlıca konuşmacılar arasında, Avrupa Siber Güvenlik Teşkilatı (ΕCSO) Genel Sekreteri ve Elektronik İletişimler ve Posta Düzenleme Komiseri Georgios Michailides, yurt dışından ve Kıbrıs`tan İnternet suç alanında uzmanlar, özel şirketlerin teknoloji bölümlerinde sorumlular da bulunuyordu.

Tüm konuşmacılar, İnternet aracılığıyla suç konusunda duyarlılaştırılmanın çok önemli olduğunun, hiç bir ekonomi ve hiç bir ülkenin ne kadar gelişmiş olursa olsun son derece güvenli olamayacağının altını çizdiler.

Siber alan içindeki saldırıların %43`nün küçük ve orta ölçekli işletmelere karşı olduğu tahmin edilmektedir. Bu saldırılara karşı alınacak önlemlerin maliyetinin 2019 yılına kadar 2 trilyon avroya ulaşması beklenmektedir. Bunun yanı sıra, AB`de işletmelerin %19`u İnternet aracılığıyla saldırıya uğradıkları şikayetinde bulunurken, siber bir saldırı sonucunda kaybolan fonların %68`nin kurtarılamayacağı hesaplanmaktadır.

Kaynak: KHA

 


Benzer Haberler

Döviz hızla değer kazanıyor

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (18 Mayıs 2021)

Voice Kıbrıs Haber

Ekinler ve ağaçlar yandı!

Voice Kıbrıs Haber

Oktay KKTC’ye geliyor

Voice Kıbrıs Haber

“Bu görüşler, KKTC vatandaşlarının görüşlerini yansıtmıyor”

Voice Kıbrıs Haber

KTTB’den grip aşısı önerisi!

Voice Kıbrıs Haber