FeaturedKIBRIS

İntergaz’dan  ‘Hayat Kurtaran Eğitim’

İntergaz Ltd’in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 2011 yılında başladığı “İntergaz Emniyet ve Yangın Güvenliği’’ eğitimleri başarıyla sürdürülüyor.

LPG Bilgilendirme ve Yangın Söndürme Eğitimi’nin birinci bölümünde Türkiye’den gelen yangın müşaviri Resul Dilek, acil durumlarda yapılması gerekenleri ve acil durum planlarının nasıl hayata geçirileceği ile ilgili teorik eğitim verdi.

Dilek, yangınların sınıflandırılması ve müdahale yöntemleri yanında hangi tip yangına hangi tip yangın söndürücü ile müdahale edilmesi gerektiğini anlattı.

Dilek teorik eğitim sonrasında tatbikat yapmanın önemine vurgu yaparak “Acil durumlarda yangına müdahale edebilmek için düzenli tatbikat yapmak çok önemlidir. Yangın anında ne yapmanız gerektiğini bilmek kadar önem taşıyan diğer konular ise ilk yardım müdahalesi ve binanın tahliyesidir. Bina tahliyesinden, yangın söndürme cihazlarının kullanımına kadar mutlaka düzenli tatbikatlarla eğitimler desteklenmelidir.” dedi.

 İntergaz’ın düzenlediği eğitimler devam edecek

Yangın müşaviri Dilek, “İntergaz Ltd.’in sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde düzenlediği bu eğitimler çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Acil durumlarda bilinçsizlik can kaybına neden olmaktadır. Her ailenin evinde yangın söndürücü bulundurması gerektiğini bununla birlikte mutlaka bir acil durum planı yapmasını ve bu planı düzenli aralıklarla tatbikat yaparak desteklemesini öneriyorum. Yangın ve acil durumlarda ne yapacağımızı bilmemiz hayati önem taşımaktadır.” dedi.

İntergaz Ltd.’in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlediği eğitime katılanlara sertifikalarının verilmesiyle ‘LPG Bilgilendirme ve Yangın Söndürme Eğitimi’ tamamlandı.

 

 


Benzer Haberler

Arabasında tabanca ve mermi bulunan şahıs tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

CTP Girne İlçesi, Alsancak, İncesu, Malatya ve Ilgaz’daydı

Voice Kıbrıs Haber

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali ertelendi

TAK

Girne’deki trafik kazasında 4 genç yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, Girne Boğaz Piknik Alanı’nda başladı

TAK

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA