FeaturedKIBRIS

İnsani yardımlar iki haftaya kadar başlıyor

Rum Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu, Güney Kıbrıs tarafından Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan ve “mahsurlar” olarak adlandırılan Rum ve Maronitlere yönelik insani yardımların iki haftaya kadar başlayabileceğini açıkladı.

Alithia ve diğer gazeteleri Rum İnsani Konulardan Sorumlu Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu’nun dün yaptığı açıklamada, UNFICYP’ten aldığı bilgilere göre, Güney Kıbrıs’tan Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Rum ve Maronitlere insani yardım gönderilmesine iki hafta içerisinde yeniden başlanabileceğini söylediğini yazdılar.

Habere göre Fotiu açıklamasında, Kuzey Kıbrıs makamlarının “kendi prosedürlerini tamamlamalarının ardından yardımların iki hafta içerisinde yeniden başlayabileceğini” ifade etti.

Kendilerinin insani yardımları göndermeye hazır olduklarını vurgulayan Fotiu, “Ne olacağını göreceğiz” şeklinde konuştu.

BM Sözcüsü Sıddık

Gazete, BM’nin Kıbrıs’taki Sözcüsü Alim Sıddık’ın da dün bir açıklama yaparak, konu hakkında Kuzey Kıbrıs makamlarıyla iletişim halinde olduklarını söylediğini yazdı.

Sıddık, “Kıbrıs Türk makamlarının bu konudaki açıklamalarını memnunlukla karşıladıklarını ve Kıbrıs Türk makamlarıyla istişare halinde, bundan sonraki gelişmeleri yakından takip edeceklerini” ifade etti.

Gazete ayrıca, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın konuya ilişkin dünkü açıklamasına da kısaca yer verdi.


Benzer Haberler

Arabasında tabanca ve mermi bulunan şahıs tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

CTP Girne İlçesi, Alsancak, İncesu, Malatya ve Ilgaz’daydı

Voice Kıbrıs Haber

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali ertelendi

TAK

Girne’deki trafik kazasında 4 genç yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, Girne Boğaz Piknik Alanı’nda başladı

TAK

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA