FeaturedKIBRIS

“İnsani yardım koridoru konusunda samimi olsalardı İsrail ile bu kadar yakın olmazlardı”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs kontrolündeki toprakları kullanan ABD ve İngiltere’nin Tel Aviv’e askeri destek verdiğini belirterek, “İsrail ile işbirliği yapan Güney Kıbrıs’ın Gazze’ye yardım konusunda samimi değil.” dedi.

Son bölgesel gelişmelerle ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Tatar, İngiltere’nin Güney Kıbrıs’ta iki askeri üssünün olduğunu dile getirerek, “Eğer buradan İsrail’e askeri ve lojistik destek veriliyorsa İngiltere’yi şiddetle kınıyorum.” ifadesini kullandı.

Tatar, Güney Kıbrıs’ın kontrol ettiği topraklarda İsrail’e destek için son dönemde artan ABD ve Fransız askeri varlığına dikkati çekerek, GKRY tarafından gündeme getirilen “Gazze’ye deniz yolu ile insani yardım koridoru”nun Kıbrıs Rum topraklarından İsrail’e askeri desteği “perdeleme” niyetini taşıdığını savundu.

– “İnsani yardım koridoru konusunda samimi olsalardı İsrail ile bu kadar yakın olmazlardı”

Tatar, Güney Kıbrıs’ın tüm bu eylemleri, Kıbrıs’ın garantörünün Türkiye ve Kıbrıslı Türklerin de Ada’nın ortağı olduğunu göz ardı ederek gerçekleştirdiğine dikkati çekti.

“İsrail ile işbirliği yapan Güney Kıbrıs, Gazze’ye yardım konusunda samimi değil.” diyen Tatar, şunları kaydetti:

“İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen buradaydı. Onlar geliyor, bir taraftan bunlar gidiyor. İşbirlikleri devam ediyor. Bir yandan bazı ülkelerin askeri faaliyetleri, diğer taraftan Güney Kıbrıs’ın İsrail ile ilişkileri, tüm bunlara bakınca insani yardım koridoru işini diğer mevzuları ‘perdeleme’ olarak düşünüyorum. Eğer Rumlar, insani yardım koridoru konusunda samimi olsalardı İsrail ile bu kadar yakın olmazlardı. Dolayısıyla burada bir samimiyetsizliğin olduğu gerçek.”


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber