FeaturedKIBRIS

“İnisiyatif alınmazsa ada kesin olarak bölünecek”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, eğer Kıbrıs Rum tarafı, tezlerinin özünden taviz vermeksizin bazı inisiyatifler almayarak Türkiye ile Kıbrıs Türk toplumuna cesaret verirse ve Türkiye ile Kıbrıs Türk tarafı iki devletli çözüm fikrinden vazgeçmezse, konferans yapılmasına gerek olmadığını söyledi.

Kathimerini gazetesine röportaj veren Kiprianu, Cenevre’de yapılan gayriresmî 5+1 konferansı, Türkiye’nin masaya ilk defa resmen iki devletli çözüm önerisini koyma fırsatı bulmuş olmasından dolayı “büyük başarısızlık” olarak nitelendirirken, inisiyatif alınmazsa adanın kesin olarak bölüneceğini ifade etti.

Habere göre Kiprianu, uluslararası toplumdan da çok hafif tepkiler geldiğini ve bunun, gelecek için oldukça endişe verici olduğunu kaydetti.

Öte yandan Alithia gazetesi de, AKEL-Kıbrıs Rum Hükümeti arasındaki çatışmanın dün de devam ettiğini ve Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios’un AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’ya yanıt vererek, AKEL’in Türkiye’nin tüm bölge ülkeleri aleyhindeki politikasını görmezden gelerek, “Türk saldırganlığının” suçlusunun Anastasiadis olduğunu iddia ettiğini söylediğini yazdı.

Habere göre Kusios, AKEL’in partisel çıkarlarını her şeyin üzerinde tuttuğunu ve dört senedir Türk saldırganlığının sebebinin Anastasiadis olduğunu söylediğini; bunu da küçük partisel çıkarlar ve hedefler için yaptığını kaydetti.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK