FeaturedKIBRIS

İngiltere’deki teknik sorun Güney Kıbrıs’taki uçuşları etkiledi

İngiltere genelinde hava trafik sistemindeki teknik sorun nedeniyle Güney Kıbrıs uçuşları etkilendi. Bu durumun, Avrupa ülkelerinde gecikmelere ve iptallere de yol açtığı açıklandı.

Hermes Havalimanları İletişim ve Pazarlama Müdürü Maria Kouroupi, Pazartesi günü gerçekleşmesi beklenen 6’sı Larnaka Havalimanı, 4’ü Baf Havalimanı olmak üzere toplamda 10 uçuşun iptal edildiğini açıkladı. Kouroupi, diğer uçuşlarda ise gecikmeler yaşandığını belirterek, iptal edilen uçuşların Salı günü gerçekleşmesi beklendiğini söyledi.

Larnaka Havalimanı’nda toplam 24 uçuşun etkilendiğini, bunlardan 6’sının iptal edildiğini ancak bugün uçuşları yeniden düzene sokmaya çalışacaklarını söyleyen Kouroupi, teknik sorun giderildikten sonraki gecikme yapan bazı uçakların, tekrar İngiltere’ye yolculuk yapmak üzere kalkış yaptıklarını aktardı.

Kouroupi, “Baf Havalimanı’nda toplam 21 uçuş etkilendi. Bunlardan dördü iptal edildi. Uçuşların bugün yeniden başlaması bekleniyor”dedi.

Kouroupi, “Londra’nın çeşitli bölgelerindeki havalimanlarında meydana gelen sorun, 7 binden fazla yolcuyu etkiledi. Önümüzdeki günlerde uçuşların yeniden düzene girmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Kouroupi , Güney Kıbrıs’ı içeren uçuşların İtalya’daki havalimanlarında meydana gelen sorundan etkilenmediğini vurguladı.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Mark Harper ise, hava trafik sistemlerinin teknik bir sorun nedeniyle etkilenmesinin ardından, yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda yaşanan yaygın kesintinin çözülmesinin günler alacağını söyledi.

Ülkenin en yoğun seyahat günlerinden biri olan Pazartesi günü, hava trafiğin manüel sisteme geçmesinin ardından yüzlerce uçuş iptal edildi veya ertelendi.

Harper, hükümet yetkililerinin yaşanan teknik sorunun herhangi bir siber saldırının sonucu olduğuna inanmadığını da sözlerine ekledi.

Çevri: Voice Kıbrıs Haber-2023


Benzer Haberler

Sahte pasaportu 10 bin Euro karşılığında temin etti!

Voice Kıbrıs Haber

Paskalya nedeniyle 60 mahkuma başkanlık affı

TAK

Önümüzdeki günlerde yağmur bekleniyor, sıcaklık düşecek

TAK

Denetimlerde 7 kişi tutuklandı, 68 araç trafikten men edildi!

Voice Kıbrıs Haber

Girne Polis Müdürlüğü’ne ait telefon hatları arızalı

TAK

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

AA