Spor

İngiltere Wembley’de final oynayacak

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın yarı finalinde, normal süresi 1-1 biten maçta Danimarka’yı 2-1 yenen İngiltere finale yükseldi.

Danimarka, Damsgaard’ın 30. dakikadaki harika serbest atış golüyle 1-0 öne geçti. Maçın genelinde de daha baskılı oynayan İngiltere, 39. dakikada SimonKjaer’in kendi kalesine attığı golle 1-1’lik eşitliği yakaladı ve maçın normal süresi bu skorla sona erdi.

104. dakikada ise RaheemSterling’in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı takım kaptanı Harry Kane kullandı. Kaleci KasperSchmeichel ilk vuruşu önlemesine karşın dönen topu iyi takip eden Kane takımının galibiyet golünü kaydetti.

Bu sonuçla İngiltere, kendi evinde oynadığı yarı final maçını kazanırken, tarihinde ilk kez bir Avrupa Futbol Şampiyonası’nda finale yükselme başarısı gösterdi.

İngiltere Futbol Milli Takımı ayrıca 1966 Dünya Kupası’ndan bu yana, ilk kez adını büyük bir turnuvada finale yazdırmayı başarmış da oldu.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İtalya ile İngiltere arasındaki final maçı 11 Temmuz Pazar günü saat 22.00’de Londra Wembley Stadı’nda oynanacak.

(BRT)


Benzer Haberler

KKTF Gözlemci Hakemlik Kursu başladı

Voice Kıbrıs Haber

“Klasik Otomobil Hazine Avcılığı” etkinliği otomobil tutkunlarını bir araya getirdi

Voice Kıbrıs Haber

Mehmet Alptürk 3. kez ralli ile anıldı

Voice Kıbrıs Haber

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

Messi’den iki rekor

BRT

Hentbol Kadınlar Ligi’nde klasman tamamlandı

BRT