DÜNYAFeatured

İngiliz polisi saldırgana yardım edenlerin peşinde

Londra’da dün parlamento binası önünde düzenlenen saldırıda 5 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. Saldırgana yardım edenlerin peşine düşen İngiliz polisi, Birmingham kentinde bir eve operasyon düzenleyerek 3 kişiyi gözaltına aldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da İngiliz Parlamentosu “Big Bang” önünde dün terör saldırısı yapıldı. Otomobiliyle köprü üzerindeki yayaları ezdikten sonra bir polisi bıçakla öldüren saldırgan etkisiz hale getirilmişti.

İngiliz polisi saldırıda kullanılan otomobilin Birmingham kentinde kiralandığını ortaya çıkardı.

Birmingham’da gece yarısı bir eve operasyon düzenlendi ve 3 kişi gözaltına alındı. Saldırganın İngiliz polisi tarafından tanınan bir isim olduğu da iddia ediliyor.

SALDIRIDA KİMLER YARALANDI 

Dünkü saldırıda yaralanan 40 kişi arasında üç polis memuru, birden fazla Fransız öğrenci, iki Romen ve beş Güney Koreli turist de bulunuyor. Saldırıda yaralan Türk olup olmadığı henüz bilinmiyor.

PARLAMENTO NORMAL ÇALIŞMASINA DEVAM EDECEK

İngiliz Parlamentosu’nun ise bugün normal çalışma programına devam edeceği açıklandı.

 BAŞBAKAN MAY OLAY ANINI ANLATTI

İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra’da gerçekleşen terör saldırısında parlamentonun hedef alınmasının tesadüf olmadığını söyledi.

Başkanlık ettiği acil durum toplantısının ardından başbakanlık ofisi “10 Numara”nın önünde basına açıklamalarda bulunan May olayın ayrıntılarının ortaya çıkmaya devam ettiğini belirtti.

Başbakan May eldeki bilgilere göre Westminster Köprüsü üzerinde saldırganın aracını yayaların üzerine sürmesiyle başladığını, iki kişinin burada öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

5 ÖLÜ, 40 YARALI 

Saldırganın daha sonra parlamentoya koştuğunu, polisler tarafından durdurulduğunu ancak bu esnada bir polisi bıçakladığını anlatan Başbakan May, saldırganın diğer polisler tarafından öldürüldüğünü belirtti.

Saldırganla birlikte 5 kişinin öldüğü ve 40 kişinin yaralandığı olay sırasında parlamentoda her hafta düzenlenen “Başbakana Sorular” oturumu gerçekleşiyordu. Saldırı sırasında parlamentoda bulunan May, korumalarınca dışarı çıkarılmıştı.

 

Kaynak: NTV


Benzer Haberler

Elazığ’da 4 büyüklüğünde deprem

TAK

Meteoroloji Dairesi’nden denizler ve karada fırtınamsı rüzgar uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Devlet Piyangosunun büyük ikramiyesi teslim edildi

TAK

Teknik komiteler çalışmıyor

Voice Kıbrıs Haber

Rüzgarın yer yer fırtınamsı esmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (3 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber