FeaturedKIBRIS

‘Imagine’ isimli iki toplumlu eğitim programı devam ediyor

Eğitim ile ilgili İki Toplumlu Komite’nin Kıbrıslı Rum Başkanı Mihalinos Zembylas, ırkçılık karşıtlığını cesaretlendiren ve barış kültürünü teşvik eden her iki toplumdan öğrencilerin katıldığı “IMAGINE” isimli eğitim programı çerçevesinde 2018-2019 yılında daha fazla etkinliklerin ve temasların yer alacağını söyledi.

Kıbrıs Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Zembylas, programla ilgili ilk görüşmelerin kasım ayı başında yer alacağını ifade etti ve 2018-2019 yılında arzu eden öğrencilere görüşmeler ve etkinliklere katılmaya fırsatı verileceğini belirtti.

Yetkili, ayrıca bu yıl isteyen eğitimcilerin de bir dizi seminer; tek toplumlu veya iki toplumlu seminerlere katılabileceğini söyledi.

İki toplumlu teknik komitenin himayesinde, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) ile Dayanışma Evi tarafından uygulanan ve Kıbrıs’ta BM Barış Gücü’nün (UNFICYP), desteğiyle yürütülen ve her iki toplumdan öğrencilerin katıldığı “IMAGİNE” isimli eğitim programı çevesinde insan hakları ve ırkçılık karşıtı ile ilgili eylemler yer alıyor. Program her iki tarafın müzakerecisi tarafından onaylanan bir programdır.

Çalışmalar, Ledra Palas otelinde yer alıyor ve karşılıklı anlayış ve saygıyı teşvik etmek hedefiyle her eyleme 25 Kıbrıslı Rum ve 25 Kıbrıslı Türk öğrenci katılabiliyor.

2017-2018 döneminde söz konusu programa yaklaşık iki bin öğrenci ve 200 eğitimci katıldı.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK