FeaturedKIBRIS

“İlgili şirket en ağır şekilde cezalandırılmalı”

Sol Hareket, 250 civarında kayıt dışı işçinin gerçekleştirdiği eylemle Kuzey Kıbrıs’ta insan ticareti ve emek sömürüsünün korkunç boyutlarda olduğunun bir kez daha gün yüzüne çıktığını belirterek, özel sektördeki çalışma yaşamının Ortaçağ köle düzeninden farksız olduğunu savundu.

Sol Hareket adına açıklama yapan Abdullah Korkmazhan, işçilerin kayıt dışı ve her türlü sosyal güvenceden yoksun, insanlık dışı koşullarda çalıştırılmalarının ve köle muamelesi görmelerinin kabul edilemez olduğunu, ilgili şirketi şiddetle kınadıklarını kaydetti.

Korkmazhan, “İnsan ticareti ve emek sömürüsüne bağlı çok büyük kayıt dışı bir ekonomi söz konusudur. Bu kayıt dışı ekonomiden nemalanan birçok şirket ve tacir olduğu gibi bazı milletvekilleri ve bakanlar da bu çarkın önemli bir parçasıdır” iddiasında bulundu.

Abdullah Korkmazhan, “Kıbrıs’ın kuzeyinde başta inşaat sektörü olmak üzere birçok sektör, ne yazık ki iş cinayetlerinde can veren yabancı işçilerin kanları ve sömürüsüne dayanmaktadır” dedi.

İlgili şirketin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep eden Korkmazhan, işçilerin haklarının sağlanması için hükümeti göreve çağırdı.

(TAK)


Benzer Haberler

KKTC İzci Liderleri Derneği kuruluşunun 1. yılını “çadırlı kamp” etkinliği ile kutluyor

TAK

Meclis Genel Kurulu sıralarını dolduran çocuklar temsili toplantıda çocuk haklarını konuştu

TAK

Brent petrolün varil fiyatı 83,85 dolar

TAK

Girne Belediyesi’nden İkinci Bahar üyelerine doğum günü ziyareti

TAK

Cumhuriyet Meclisi ve Barolar Birliği futbol takımları dostluk maçı yaptı

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ-SEN Genel Kurulu’nda yetkili kurullar belirlendi

TAK