FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

‘İlerleme olup olmadığını ortak görüşmeden sonra duyacaksınız’

Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs için atadığı Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute ile Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis arasında bugün gerçekleştirilen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, referans şartlarıyla ilgili çabanın sürdüğünü söyledi.

Rum haber kaynaklarına göre, bu akşam liderler ve Lute arasında sosyal içerikli gayri resmi bir görüşme yapılmasının kararlaştırıldığını dile getiren Prodromu, “referans şartlarında bir sonuca varılmasına ilişkin çabanın süreceğini” belirtti.

İlerleme olup olmadığı sorusuna karşılık ise Prodromu “bunu ortak görüşmeden sonra duyacaksınız” yanıtını verdi.

Lute’un bir anlaşma açıklama olasılığı olup olmadığının kendisine sorulması üzerine ise Prodromu “görüşmenin ardından açıklamaların yapılacağını” dile getirdi.

Liderlerin bugün görüşecek olmasının olumlu bir şey olduğunu da belirten Rum sözcü, Rum kesiminin, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in bunu her zaman istediğini savundu.

Meydana gelen tıkanıklığın aşılmaya başlanıp başlanmadığı veya bunun olmasına dair bir perspektif olup olmadığının sorulması üzerine de Prodromu, çabanın devam edeceğini yineledi.

Prodromu “Lute’un adadan ayrılması durumunda dahi çabanın devam edip etmeyeceği” sorusunu ise “bunu muhtemelen bu akşamki görüşmeden sonra öğreneceksiniz” şeklinde yanıtladı.

(TAK)



Benzer Haberler

Yıldırımın neden olduğu yangında geniş bir alan zarar gördü!

Voice Kıbrıs Haber

Barçın “Uzman askerler ve sivil işçilerin uğradığı adaletsizlik giderilmiyor”

TAK

Güney yaza boş barajlarla giriyor

TAK

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

AA

Kıbrıslı Türkler için dulluk maaşının önü açıldı

TAK

İki aracın çarpıştığı kazada, otobüs durağında bekleyen yaya yaralandı

Voice Kıbrıs Haber