FeaturedKIBRIS

‘İlahiyat Anadolu Lisesi programı açılacak’

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, gerçekleştirmiş olduğu Türkiye ziyaretleri sırasında, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK ile imzalanan mutabakat metinleriyle ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi adına Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda saat 15.00’te basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, imzalanan protokole ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitim Bakanı protokole göre, Hala Sultan Koleji programının yanında ayni kampüs ve müdürlük altında İlahiyat Anadolu Lisesi programının açılacağını açıkladı. Çavuşoğlu “İlahiyat Koleji bizim kolej sistemi içerisinde bir okul türümüzdür. Burada bahsedilen ilahiyat meslek alanı 9. Sınıftan itibaren eğitime devam eden bir okulumuz var. 2019-2020 yılından itibaren İlahiyat Anadolu Lisesi uygulama, 6. sınıftan itibaren Türkçe dilinde program açıyoruz. 9. sınıftan itibaren de bu okulu İlahiyat Anadolu Lisesi programına çeviriyoruz.” dedi.

Çavuşoğlu konu ile ilgili olarak “İlahiyat Anadolu Lisesine kayıt hakkı verilmesi kolej sınavları dışında bir anlayışla, tamamen kolej sınavlarının dışında diğer ortaokullarımıza alındığı gibi bir anlayış olacaktır. Program arası denkliği sağlamak nedeniyle TC Eğitim Bakanlığı’nın uygun görüşü alınarak KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte olacaktır. Okullarımızın denkliği açısından TC Milli Eğitim Baknalığı’yla görüşü alınarak yapılır. Bizim zaten tüm okullarımızın denkliği sağlandığı için çocuklarımız YKS’ye girebiliyor” şeklinde konuştu.

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde yer alacak programlar arasında yatay geçişlere olanak sağlanacağını da açıklayan Çavuşoğlu sınavsız girilen programdan, sınavla girilen programa geçiş olacağında sınava girilmesi gerektiğini  ayrıca İlahiyat Kolej’inden Anadolu programına geçişin de sınavsız olacağını açıkladı.

Çavuşoğlu, Hala Sultan İlahiyat Koleji’ndeki öğretmen, idareci ve tüm öğretmenlerin KKTC mevzuatlarına göre atanarak görev yaptığını söyleyerek “İhtiyaç duyulan alanlarda okul idaresiyle koordineler gerekir, koordinatörler kelimesi halkımıza farklı algı yaratılması yönünde bir çabanın olduğu aşikardır.” dedi.

(Voice of the Island 2019)


Benzer Haberler

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA