FeaturedKIBRIS

İki toplumlu “Tarih Avcıları Yarışması” düzenlendi


Mağusa Kültür Derneğinin organize ettiği 8.Tarih Avcıları Yarışması tamamlandı.

iki toplumlu olarak düzenlenen etkinliğin ilk aşaması  28 Ocak 2023 tarihinde yapılmış ve iki toplumlu  gençleri  bir araya getirerek kaynaşmaları sağlanmıştı. Şubat ayında yapılması planlanan ikinci aşaması ise deprem felaketinde Gazimağusa’da yaşanan büyük kayıplar nedeniyle ertelenmişti.

Ertelenen ikinci aşama olan Tarih Avcıları Yarışması 29 Nisan 2023 tarihlerinde Bugünkü etkinliğimizin gerçekleşmesinde aktif yer alan 40 gönüllü ve 37 gencin aktif katılımı ile Gazimağusa surlar içinde yapıldı. Etkinliğin gerçekleşmesinde Gazimağusa Belediyesi, Birleşmiş Milletler, Cyprus Friendship Programme ve Famagusta Students Together büyük katkı sağladı.

Yarışmada, gençler Gazimağusa’ daki tarihi eserleri gezerek ve buralarda kendilerine verilecek ipuçlarını toplayarak bitiş noktasına ulaşmaya çalıştılar. Karma olarak oluşturulan 6 grubun yer aldığı yarışmanın  bitiş noktası Destemona Parkında ve ödül töreni ise Bandabuliya’da yapıldı.

Adanın iki tarafında kalan ama gönülleri hep bir olan gençler yarışmaya büyük ilgi gösterdi. Karma gençlerden oluşan gruplar ellerinde haritalarla bir yandan Mağusa’nın tarihi yerlerini keşfederken diğer yandan Kıbrıs ve Dünya tarihinde büyük yer etmiş karakterleri tanıdı. Gençler dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın hep birlikte güldü, eğlendi, öğrendi… Barış adına güzel dostluklar kuran gençler davranışlarıyla yetişkinlere örnek oldu. Yarışma sonucunda Turuncu Grup birinci, Sarı Grup ikinci ve Kırmızı Grup üçüncü oldu.

Ödül töreninde konuşan Mağusa Kültür Derneği Başkanı Sermin İyican, yarışmanın amacının gençlerin Gazimağusa’nın  eşşiz tarihi zenginliklerini tanıma , koruma , sahiplenme ve tanıtma yetilerine katkı sağlamak ve gençler arasındaki barış kültürünün geliştirmek olduğunu söyledi. Tarih Avcıları Yarışmasının bir yandan sekizincisini düzenlemiş olmanın gururunu yaşarken diğer yandan ise şampiyon melekler takımı kaybetmiş olmanın hüznü içerisinde olduklarını ve Şampiyon Melekler Takımı bugün hayatta olsaydılar bu yarışmada en önde yer alacaklarına değindi.  Gazimağusa Halkı ve Mağusa Kültür Derneği olarak bize düşen görev onları unutmamak, unutturmamak  ve adaletin sağlanması için sonuna kadar mücadele etmek olduğunun altını çizerek etkinliği Şampiyon Meleklerimize ilhaf ettiklerini söyledi. Konuşmasının sonunda etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan Gazimağusa Belediyesi, Birleşmiş Milletler, Cyprus Friendship Programme ve Famagusta Students Together’e teşekkür etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da konuşmasında oganizasyonun gerçekleşmesine katkı koyan ve emek harcayan herkese teşekkür etti. Gazimağusa halkı olarak depremde yitirilen gençlerimiz ve vatandaşlarımız için büyük üzüntü içinde olduğumuzu belirten Uluçay, bu adada birlikte yaşadığımızı, önemli olanın birbirimize saygı, sevgi ve hoşgörü içinde yaşamak gerektiğini söyledi. Tüm ırkların manevi değerlerine saygı duymamız gerektiğinin altını çizdi. Bu bağlamda Belediyenin Gazimağusa’ daki tüm mezarlıkları temizlediğini dile getirdi.

Sermin İyican



Benzer Haberler

Uzay’ı merak edenler, bu etkinliği kaçırmayın !

Voice Kıbrıs Haber

Drift Şampiyonası yapıldı

Voice Kıbrıs Haber

Hayvancılar, Başbakanlığın demir parmaklıklarını ve araç giriş kapısını yıktı

TAK

İşyerine ait 137 bin 808 TL’yi çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli’de inşaat alanında hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Sahte kimlikle güneye geçmeye çalıştılar

Voice Kıbrıs Haber