FeaturedKIBRISKültür Sanat

İki toplumlu şiir etkinliği düzenlendi

11 Ekim gecesi, Larnaka-Dromolaksia’da gerçekleşen iki toplumlu şiir gecesi, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin katılımıyla gerçekleşti.

Yıllardır Pavlos Liasidis adına düzenlenen şiir gecesi bu yıl iki toplumlu işbirliğine adandı.

AMOL( Lisi Spor Eğitim Kulübü) tarafından Lisi Belediye’si himayesinde düzenlenen iki toplumlu şiir gecesi etkinliğinde şair Pavlos Liasidi anılırken, Türkçe ve Yunanca olarak Kıbrıslı Şairler tarafından bir dizi şiirler de okundu.

Katılan Kıbrıslı şairler arasında, Neşe Yaşın, Gürgenç Korkmazel, Jenan Selçuk, Tamer Öncül, Aycan Saraçoğlu, Margarita Liasidi, Andreas Hambi mina, Haralambos Karas, Andreas Siakallis, Antonis Sotiri Nikolaou, Alias Liasidis ve Andreas Şiafkos yer aldı.

Yoğun ilgi gören gecede düzenlenen koro ve dans etkinlikleri yanı sıra, gecede onur ödülüne laik görülen Kıbrıslı şairler Neşe Yaşın ve Hristofis Circibis de ödüllerini aldı.

Gecenin anlam ve önemini belirten konuşmalar, AMOL Yönetim Kurulu Başkanı Gerogos Tsalakos , Lisi Belediye Başkanı Andreas Kaouris ve İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum Başkanı Takis Chatzidimitriou tarafından yapılırken, adadaki yakınlaşmanın ve birleşmenin önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin iki toplumun yakınlaşmasında büyük rol olduğunu ifade ettiler.

(Voice of the Island)

Fotoğraflar: ΛΥΣΗ / LYSI – ΑΜΟΛ


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK