KIBRIS

İki Toplumlu Çözüm ve Birleşmeye destek etkinliği

Örgütlere, siyasi partilere ve topluluklara etkinlik organizasyonu için açık davet
Kıbrıs sorununun çözümü için müzakere sürecinin kritik bir aşamaya girdiğini ve Cenevre’deki müzakerelerin süreci başarılı bir sonuca götüreceği beklentisini göz önünde bulundurarak, PEO, İki Toplumlu Barış İnisiyatifi-Birleşik Kıbrıs ve Çözüm ve Barış Platformu ile birlikte tüm örgütlere, siyasi partilere ve her iki toplumdaki gruplara çağrı yaparak Çözüm ve Birleşmeyi destekleyen tüm güçleri harekete geçirmeye hedefliyor.
Örgütlerimiz 10 Ocak 2017, Salı günü saat 19:00’da (güney saati ile 18:00’de) Cenevre görüşmelerinin sürdüğü saatlerde tüm halka açık bir etkinlik gerçekleştirecektir. Etkinliğin Ara Bölge’de bulunan Ledra Palace Otel’in karşısındaki Çetinkaya Futbol Sahası’nda yapılması önerilmiştir. Görüşme sürecini desteklediğimizi ve Liderlerin Kıbrıs’a, barış ve adamızın/insanlarımızın yeniden birleşmesi adına olumlu haberlerle dönmelerini talep ettiğimiz mesajını ileteceğiz.
Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum toplumunda ortak bir gelecek isteğini paylaşan tüm örgütlere 10 Ocak’ta biraraya gelmek üzere sesleniyoruz. Güçlü ve geniş bir katılımla biraraya gelelim ve birlikte hareket ettiğimiz mesajını vererek Çözüm ve Birleşme için ortak arzumuzu ortaya koyalım.
Etkinliği destekleyen ve ekteki ortak bildirgeye onay veren tüm örgütlerin isimleri, 5 Ocak 2017 Perşembe günü saat 11: 00’de (güney saati 10:00) ortak düzenlenecek olan basın toplantısında okunacak bildiri metninin altında, etkinliğe destek veren örgütler olarak yer alacaktır.
Destek veren tüm örgütleri Basın Toplantısında görmeyi diliyoruz.


Benzer Haberler

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da olaylı paskalya gecesi… Maskeli gruplar yoldan geçen araçlara ve polislere molotofla saldırdı

TAK

Denetimlerde 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK