FeaturedKIBRIS

İki toplumdan gençler yaz kampında buluştu

Kıbrıs Dostluk Programı tarafından düzenlenen öğrenci kampında öğrenciler, geçmişin zorlu konularını ele alırken, Kıbrıs’ı gelecekte nasıl gördükleri yönündeki düşüncelerini paylaştılar.

Kamp, 22 ve 29 Temmuz tarihleri arasında Kormacit’te düzenledi.
Kamp, ilk kez Maronit topluluğun bünyesinde gerçekleşti. Öğrenciler, adada konuşulan iki ana dil olan Yunanca ve Türkçe üzerine eğitimler aldı. Ayrıca, önyargılarla başa çıkma ve çeşitlilik ile kimlik konusunda daha iyi bir anlayış geliştirme üzerine etkileşimli atölyelere katıldılar.

Kıbrıs’ın tarihi ve bundan kaynaklanan sorunlarla başa çıkma, kampın en ilginç bölümlerinden biriydi. Kayıp kişilerin yakınlarının kişisel düşüncelerinin yer aldığı oturumlar da yapıldı.

Öğrenciler, Soloi ve Skouriotissa madeni gibi antik ve kültürel miras alanlarını ziyaret ettiler.
Ayrıca, Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelerin kısa tarihini öğrendiler ve Kıbrıs’ın geleceğini hayal etmeleri istendi.

Kamp boyunca, Kıbrıs tarihi ile ilgili çeşitli belgeseller gösterildi; müzik ve drama atölyeleri düzenlendi. Katılımcılara, Maronit topluluğunun tarihi ve kültürü tanıtıldı.

RAWLINGS “GENÇLERİN. SESİ ÖNEMLİ”
İngiliz Yüksek Komiser Yardımcısı Ben Rawlings’in kampı ziyaret ettiği bildirildi.

Rawlings, Kıbrıs’ın karmaşık ve zorlu bir tarihi olduğunu söyleyerek, “Kıbrıs Dostluk Programı, gençleri adanın dört bir yanından biraraya getiren son derece değerli bir girişimdir. Bu zorlu tarihi ele alıp, daha aydınlık bir gelecek hayal etmek için gençler son derece önemlidir. Gençlerin sesi, yalnızca yarının liderleri olarak değil, bugünün vatandaşları olarak da çok önemlidir.”dedi.

İKİNCİ KAMP TRODOS’TA OLACAK

Bu hafta Trodos’ta ikinci bir kamp düzenleniyor. Yaz kampları, Rumca ve Türkçe konuşan gençler arasındaki dostluğu teşvik etmeyi, Kıbrıs’ın tarihini adanın her iki tarafından öğrenmeyi ve liderlik becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Kamp, İngiliz Yüksek Komiserliği ve Fransız Büyükelçiliği tarafından desteklendi.


Benzer Haberler

Hava az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber