FeaturedKIBRIS

İki kızı taciz etmekle suçlanıyor

Girne’de aynı apartmanda oturduğu 13 ve 14 yaşlarındaki iki kız çocuğuna cinsel saldırı ve uygunsuz hareket yaptığı gerekçesiyle 23 yaşındaki U.T, polis tarafından tutuklandı. Bölge sakinlerinin büyük tepkisine yol açan bu akıl almaz olay sonrası tutuklanan ve Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı U.T, yargıcın emir verdiği teminat şartlarını yerine getiremeyerek Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Emel Bozkurt, mahkemede yeminli şahadet vererek olguları aktardı. Bozkurt, zanlı U.T’nin, 31 Ocak 2017 tarihinde, kendisiyle aynı apartmanda sakin, 13 ve 14 yaşlarındaki iki kız çocuğuna doğru eli ile “ara beni”  işareti yapıp, dil çıkartmak suretiyle uygunsuz tavr-ı harekette bulunduktan sonra, apartmanın merdiven ayaklarında, adı edilenleri kendisine doğru çekip, konu kızlardan birine “o kızı da alıp yanıma getir, sen de gel” demek suretiyle cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

Müştekilerin olayın ardından hemen polisi arayarak şikâyetçi olduğunu anlatan polis memuru Bozkurt, olayın ardından olay yerine giderek, zanlı U.T’yi ikametgahında tespit ederek tutukladıklarını söyledi.

Her iki müştekiden de ifade alındığını dile getiren Bozkurt, meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını, bir otelde temizlik görevlisi olarak çalışan zanlının, ülkede çalışma izni ile bulunduğunu belirterek, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 Bu suçun iki yıla kadar hapisliği var

Tahkikat memurun ardından mahkemede söz alan Kıdemli Savcı Mustafa Atakara da, özellikle küçük yaşlardaki kişilere yönelik cinsel saldırı suçlarına 2 yıla kadar hapislik cezası öngörüldüğünü anımsattı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, sunulan şahadeti dikkate alarak zanlı U.T’nin yurt dışına çıkışının yasaklanıp en yakın polis karakoluna haftada beş kez ispat-ı vücut yapmasına karar verdi. Mesutoğlu ayrıca zanlıların, Kuzey Kıbrıs vatandaşı bir kişinin imza edeceği 25 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi ve 3 bin TL de nakdi teminat yatırması sonrası serbest bırakılmalarına emir verdi. Mesutoğlu, zanlının teminat şartlarını yerine getirmemesi halindeyse iki ayı geçmemek kaydıyla Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesi emrini verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Kaynak: KIBRIS GAZETESİ


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK