FeaturedKIBRIS

İki bakandan “gece kulüpleri” hakkında basın açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ile İçişleri Bakanı Aysegül Baybars ortak açıklama yaptı.

Toplantıda konuşan Baybars şunları söyledi:

“Bakan Çeler’le birlikte ölüm olayıyla ilgili sorunları görüşmek ve Lefkoşa Belediyesi’nin kapatma kararlarıyla ilgili durumu değerlendirmek üzere toplantı gerçekleştridik. 4’lü koalisyon hükümetinin kurulmasıyla birlikte gece kulüplerinde hukuksuz ve insan haklarını ihlal eden uygulamaların önüne geçmek için yasal düzenlemelerin yapılması ve yaşama ve çalışma olanaklarının mevcut yasa ve daha sonra yapılacak yasaya uygun hale getirilmesi öncelikli hedefimizdir.

İlgili bakanlıklarla ve Sn. Çeler’le birlikte konuya ivedi bir şekilde eğildik. Geçtiğimiz gün yaşanan ölüm olayıyla ilgili olarak burada var olan durumun tespitiyle ilgili polisle istişarelerimizde bir soruşturmanın devam ettiği, ölen kişiyle ilgili ölüm sebebine dayanan bir raporun henüz Adli Tıp’tan çıkmadığı ve doku örnekleri alınarak ileri tetkik için bir kısmının Türkiye’ye gönderildiğine dair bilgi aldık.

Bununla ilgili ölüm olayının hangi saatte gerçekleştiği ve gece kulübünün sorumluluğunun ne olduğu noktasında da yine bir rapor talep ettik.

Bu raporla birlikte gece kulübünün yasanın bize verdiği yetkiye dayanarak yapılacaklarla ilgili Gece Kulübü Komisyonu’nu toplantıya çağırdık. Toplantıda bu husus değerlendirilecek ve ivedi tedbirler alınacak.

Gece kulüpleriyle ilgili var olan uygulamaların yasaya uygunluğunun denetlenmesinde son yıllarda ciddi sorunlar yaşanıyor.

İşyeri çalıştırma izinleri iptal edilen gece kulüpleriyle ilgili İçilşeri Bakanlığı’na yasanın verdiği yetki doğrultusunda komisyonun da bu konuda bir değerlendirme yapıp nasıl bir yol izleyeceğimizi hep birlikte göreceğiz.

Komisyon tek başına İçişleri Bakanlığı’ndan değil, çeşitli dairelerden oluşuyor. Hem özelde LTB’nin alanındaki hem de tüm gece kulüplerinin izinlerinin yenilenmesi, yapılacak denetlemeler konusunda ciddi ve titiz bir çalışma yapacaktır.

Mevcut yasada boşluklar bulunmaktadır. Bakanlığımızın yetkileri de bu nedenle kısıtlanmaktadır. Yasal değişikliğin yapılması noktasına gideceğiz.

Gece kulüplerinde yaşanan ihlallerin veya uygulamaların yasal zemine oturtulması noktasında mevcut yasa gerek bizim gerek Çalışma Bakanlığı’nı geride bırakmaktadır. Yasal değişiklik elzemdir.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ise şunları söyledi:

“Konunun ülkemize nasıl sorun olduğunu, buradaki insanları köle gibi çalıştırdıklarını ve yasaya aykırı uygulamalar nedeniyle elzem bir toplantı gerçekleştirdik. Komisyonun yarın acilen toplanması ve hem LTB’ce kapatılan işletmeler hem de genel anlamda neler yapılacağını göreceğiz. Çalışma Bakanlığı olarak LTB’nin kapattığı işyerleriyle ilgili çalışanların mağdur oılmayacakları şekilde hareket etmek noktasında hareket edeceğiz. Hayatını kaybeden kadın çalışanla ilgili de yatırımları mevcut olduğu için sosyal güvence çerçevesinde bakanlığımızın aileleriyle ilgili bakmakla yükümlü birileri varsa gerekeni yapacağız.”


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK