FeaturedKIBRIS

“İhtiyacı olmadığı halde başvuranlar yüzünden sıkıntı yaşanacak”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalara yer veriliyor.

TDP Milletvekili Zeki Çeler de konusmadinda sağlık açısından temiz olunsa da rehavete kapılmadan dikkatli olunmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Çeler, sağlığı gündemden çıkarmadıklarını ancak ekonominin çarkları açısından özel sektörle ilgili konuların ele alınması gerektiğini belirtti.

Özellikle bu dönemde yapılan tüm çalışmalara saygı duymakla birlikte, özel sektörde atılan bazı adımların aleleacele, sırf toplumda sukunet yaratmak adına atıldığını söyleyen Çeler, bunların bir kısımının yanlış adımlar olduğunu ve bu nedenle finansal kayıp yaşandığını kaydetti.

Çeler, bin 500 TL’lik desteğin dağıtım yönteminin doğru olmadığını, yapılan hatalar yüzünden sonraki aya para kalmayacağını savundu.

Adil bir sistem yaratılamadığını dile getiren Çeler, İhtiyat Sandığı’ndan para çekilebilmesi konusunda da kriterlerin daha kati ve daha adil şekilde ayarlanması gerektiğini, aksi halde ihtiyacı olmadığı halde başvuranlar yüzünden sıkıntı yaşanacağını dile getirdi.

Maaş Garanti Fonu’yla ilgili çalışma yapılıp yapılmadığını soran Çeler, işgücüyle ilgili veritabanı çalışmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Çeler, bu verilerin adil bir sistem kurulması açısından önemli olduğunu söyledi.

Açılacak sektörlerin alması gereken önlemleri alıp almadığının denetlenmesi gerektiğini söyleyen Çeler, güzellik salonları konusuna da değinerek buraların hijyene en çok önem veren iş kollarından olduğunu belirtti.
Çeler buna rağmen açılmalarına izin verilmemesinin halihazırda eve girerek iş yapanların artması gibi sonuçlar doğurabileceğini anlattı.

Bu sürecin hükümetin özel sektör çalışanlarının hak ve arayışlarıyla ilgili ne kadar geri olunduğunu görmesini sağlamasını temenni eden Çeler, basın çalışanlarını örnek verdi.

Sektörel taban maaş konusuna da değinen Çeler, bunun hayata geçmesi için her sektörden temsilciye ihtiyaç olduğunu, bunun için de tüm sektörlerde sendikalaşmaya ihtiyaç olduğunu kaydetti.

SUCUOĞLU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da eleştirileri yanıtladığı konuşmasında,  “Dünya artık eski dünya olmayacak. Özel sektörün zarar gördüğü ortamlarda devletin nasıl zarar gördüğü zaten biliniyordu. Şu anda yaşanıyor” dedi.

Hükümetin aldığı kararlar çerçevesinde rotasyon usulu çalışıldığını ancak bazı çalışanların rotasyona katılmadğını belirten Sucuoğlu, bir sendikanın işe gidilmemesi yönünde üyelerine attığı mesajı okuyarak, bu durumun çalışan personeli enayi yerine konmasına neden olduğunu belirtti.

Berberler ve kuaförler konusunda, kayıtdışı ve kontrolsüz hizmet verenler olduğunu söyleyen Sucuoğlu, bu konuda gerekirse ilk fırsatta yeni adımlar atılacağını kaydetti.

Bin 500 TL’lik yardımların dört bacaklı bir çalışmanın parçası olduğunu yineleyen Sucuoğlu, hedefin 3-4 aylık kriz döneminde insanların mutfağına gıdasını götürebilmesi olduğunu, eğer bu tedbirler alınmazsa ciddi bir işsizlikle karşı karşıya kalınacağını belirtti.

Sucuoğlu, gelinen noktada amacın insana hizmet olduğunu söyledi ve konuyla ilgili siyasi sorumluluğu kendisinin üstlendiğini ancak ilgili kararın, 5 müsteşarın toplantıları sonucu alındığını anlattı.

Sucuoğlu, CTP Milletvekili Armana Candan’ın yerinden söz alarak, güzellik salonlarının açılmasının yeniden ele alınması gerektiğine ilişkin yorumda bulunması üzerine, güzellik salonları işinin ilk bakanlar kurulunda yeniden ele alınabileceğini ve ortak paydada bir görüş birliği olursa bu konuda bir açılım yapılabileceğini kaydetti.

TDP Milletvekili Zeki Çeler yerinden söz alarak, hükümete, çalışanlarla ve sendikalarla sürekli diyalog içindeolmanın düştüğünu söyledi. Çeler, önyargılı hareket etmemek gerektiğini anlattı.

Sucuoğlu, doğru ve düzgün sendikacılıkla hiçbir sıkıntıları olmadığını dile getirdi.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK