FeaturedKIBRIS

“İddialar yalan ve yanlıştır”

Sağlık Bakanlığı adına, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ali Çaygür, bugün sosyal medyada yer alan “Ankara’dan gelen uçakta bulunan 6 kişinin Sağlık Bakanlığı’nın izni ile ev karantinasına gönderildiği” iddialarının tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

Çaygür’ün açıklaması şu şekilde:

Bugün ülkemize Ankara’dan gelen uçakta bulunan ve revizyon protez ameliyatı olan bir hastamız, tedavisinin devam etmesi gerektiğinden sadece bir yakını ile birlikte Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır.

Öte yandan yine sosyal medyada yer alan “Kumyalı’da 83 yaşındaki bir hvatandaşımızın torpille ev karantisina gönderildiği” iddiaları da tamamen yalan ve yanlıştır. Söz konusu vatandaşımız, İngiltere’den ülkemize geldiği ilk gün Güzelyurt’ta karantina merkezi olarak kullanılan yurda alınmış, ancak mevcut rahatsızlıkları nedeniyle oradaki görevliler tarafından evde izolasyon altında tutulması önerilmiş, Sağlık Bakanlığımız da bunu uygun görmüştür.

Söz konusu vatandaşımıza COVID-19 testi yapılmış olup sonuçları negatif çıkmıştır. Ancak bugün sosyal medyada yer alan iddiaları gören hastanın ailesi, annelerinin ayrı bir yerde izole altına alınması talebinde bulunmuş ve Sağlık Bakanlığı gereğini yapmıştır.”


Benzer Haberler

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (29 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Arıklı: “Bu kurultay YDP’nin gerçekten yeniden doğuşu olacaktır”

TAK

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber