FeaturedKIBRIS

“İçinin büyük oranda boşaltılacağı gerçeği hükümetin gündemine girmiştir”

HAKSEN Genel Başkanı İzzet Türkmen, yerel işgücünü destekleyen tek fon olan ve ülke gençliğinin iş bulmasında, primlerinin desteklenmesinde ve çalışma hayatının daha iyi yerlere gelmesinde kullanılan “Yerli İş Gücünü Destekleme Fonu”nun hükümetin “saldırısına uğramak üzere olduğunu” savundu.

Yazılı açıklama yapan Türkmen, “Aldığımız bilgilere göre, TC’den beklenilen para akışını sağlayamayan hükümet gözünü bu fona dikmiştir. İvedi bir yasa değişikliği ile Başbakanlığın kontrolü ve istenilen farklı yerlere harcama yetkisi ile bu fonun birkaç ay içerisinde içinin büyük oranda boşaltılacağı gerçeği maalesef hükümetin gündemine girmiştir” iddiasında bulundu.

Türkmen, “Sendikamız hükümetin başı olan Başbakan Ersin Tatar ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın bu yanlıştan derhal dönmesini talep etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Sendikanın buna sessiz kalmayacağını belirten Türkmen, “Yerli İş Gücünü Destekleme Fonu’nun Başbakan’a bağlanarak istenildiği gibi har vurup harman savrulması kabul edilebilir bir durum değildir.” dedi.

Türkmen, “kaynak yaratma, mevcut fonları amaçları dışında hortumlayarak yapılmaz, yapılamaz” ifadelerini kullandı.

(TAK)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber