CoronavirüsFeatured

“İç borçlanma için şartların uygun olduğu doğru zamanda adım atılacak”

Meclis Genel Kurulu’nun “Covid 19 salgını ve önlemlerin değerlendirilmesi” gündemli toplantısında milletvekillerinin dile getirdiği görüşler ve yönelttiği soruları, ilgili bakanlar yanıtladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun ardından kürsüye gelen Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, sürecin nasıl devam edeceğini kimsenin kestiremediğini belirterek normalleşmenin ne zaman başlayacağının ülkelere göre değiştiğini kaydetti.

Ülkede sağlık anlamında alınan tedbirlerin diğer birçok ülkeye bakılınca memnuniyet verici olduğunu ifade eden Amcaoğlu, işin ekonomik ve mali boyutunun da önem taşıdığını söyledi.

Hükümetin açıkladığı pakette üç aylık bir yansıma görülebileceğini kaydeden Bakan Amcaoğlu, günün sonunda 3.5 milyarlık bir finansmana ihtiyaç duyulacağını, günü geldiğinde iç borçlanmaya da gidilebileceğini ifade etti.

İç borçlanma için şartların uygun olduğu doğru zamanda adım atılacağını kaydeden Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Maliye Bakanlığı’nın tüm birimlerine teşekkür ederim. Eğer ilk günden itibaren kapılarımızı açık bırakmasaydık bugün bu koltuklarda oturamayacaktınız. Rotasyon usulü de olsa tüm şubelerimiz çalışıyor. Maliye kapanırsa ülkenin kapıları kapanır” dedi.

Amcaoğlu, personeline ve bu süreçte çalışan herkese teşekkür etti.

(TAK)


Benzer Haberler

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da olaylı paskalya gecesi… Maskeli gruplar yoldan geçen araçlara ve polislere molotofla saldırdı

TAK

Denetimlerde 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK