FeaturedKIBRIS

İngiltere’nin en büyük savaş gemisi Limasol’a yanaştı

İngiliz savaş gemisi HMS Queen Elizabeth’in, iki ülke arasında savunma ortaklığını sergilemek ve geliştirmek faaliyetleri çerçevesinde bugün Limasol limanına yanaşacağı bildirildi.

İngiliz Yüksek Komiserliği tarafından konuyla ilgili bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, Komutan Kaptan Angus Essenhigh, “Yoğun bir operasyon döneminden sonra, Kraliyet Donanması için şimdiye kadar yapılmış en büyük savaş gemisi olan HMS Queen Elizabeth’i beş günlük bir ziyaret için Limasol’a getirmek bana büyük bir zevk veriyor” dedi.

22 Mayıs’ta Portsmouth’tan hareket eden gemi, Sicilya’dan ayrıldıktan sonra Kıbrıs’taki ikinci durağını yapıyor. Kıbrıs’ta gemiye Hollandalı bir fırkateyn HNLMS Evertsen ve bir ABD destroyeri USS The Sullivans’a katılacak.
HMS Queen Elizabeth, Güney Kıbrıs hükümeti, Milli Muhafız Ordusu, güvenlik ve savunma sektörlerinden temsilcilere ev sahipliği yaparak, Kıbrıs’ta bulunduğu süre boyunca gemideki silahlar hakkında bilgi edinilmesine ve gemide görev yapan yaklaşık 1.600 personel ile etkileşim kurulmasına imkan tanıyacak.

İngiliz üsleri yöneticisi ve Kıbrıs’taki İngiliz kuvvetlerinin komutanı General Rob Thomson, “Carrier Strike Group’un ziyareti, Kıbrıs ile Birleşik Krallık arasındaki yakın savunma ve güvenlik ilişkisinin öneminin altını çiziyor. Bölge üzerinden yapılan bu konuşlandırma, Birleşik Krallık’ın güvenli ve istikrarlı bir Doğu Akdeniz’i sürdürme taahhüdünü gösteriyor” dedi.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber