FeaturedKIBRIS

“Hükümet, kadına ve çocuğa karşı şiddeti önleme konusunda hiçbir adım atmıyor”

Bağımsızlık Yolu Omorfo Bölge Örgütü, hükümeti kadına ve çocuğa karşı şiddeti önleme konusunda hiçbir adım atmamakla suçladı.

Örgüt adına yapılan yazılı açıklamada, bir önceki hükümet döneminde başta Güzelyurt’ta olmak üzere artan kadına yönelik şiddet vakalarına dair yaptıkları sayısız çağrının yanıtsız kaldığı belirtildi.

Açıklamada, “Dörtlü koalisyon da, başta sosyal hizmetler ve kadına ve çocuğa karşı şiddeti önleme konusunda hiçbir adım atmamıştır; bırakın adım atmayı, bu yönde bir plan dahi ortaya koymamıştır” denildi.

“Güzelyurt ve Lefke bölgesinde son 1 ay içerisinde yaşananların dehşet verici olduğu” kaydedilen açıklamada, 22 Haziran günü Bostancı’da tecavüz girişiminde bulunulduğunu, 9 Temmuz’da Lefke’de bir kadının boğazının kesildiğini, dün akşam da Doğancı’da bir kadının öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, “Başta bölgemiz Omorfo’ya olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde sığınma evi kurulmasına ilişkin çalışmalar başlatılmalı, şiddet önleme merkezleri kurulmalı, hükümet bütçesinin sermayeye, rantçılara ve dinsel gericiliğe ayrılmak yerine sosyal mekanizmaların güçlendirilmesi için kullanılması gerekmektedir” denildi.

Kaynak:TAK


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber