FeaturedKIBRIS

“Hukuk dahil her türlü adımı atacağız”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda milletvekilleri güncel konuşmalarla çeşitli konuları ele alındı.

Daha sonra söz alan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “pandemi sonrası hükümetin aldığı önlemler” konusunda konuştu. Özyiğit, salgının dünyayı tehdit etmeye devam ettiğini ifade ederek, ülkede alınması gereken önlemlerin uzun bir zaman konuşulduğunu ve ülkenin kapandığı 3 aylık bir süre yaşandığını, bu süreçte sadece üst gelir gruplarına dokunulmadığını kaydetti.

Özyiğit, bu süreci anlatarak, pandemi süreci sonrası dönemin güvenli bir şekilde açılmasının toplum sağlığı açısından önem taşıdığını söyledi.

Ülkede turist, öğrenci ve yabancı işçilerin olmadığını, çoğunun gittiğini, ekonomiyi ayakta tutan unsurların olmamasından dolayı esnafın ve sektörlerin sesini yükselttiğini ifade eden Özyiğit, hükümete, kararları ve uygulamalarına yönelik eleştirilerde bulundu.

Özyiğit, esnafı önümüzdeki dönemde daha kötü bir dönem beklediğini ifade ederek, insanların endişeli olduğunu söyledi. Hükümetin sağlık ve ekonomi alanında 1 Temmuz’la ilgili gelişmeleri ve kararları yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Özyiğit, hükümetin bu konuda adım atmaması durumunda hukuk dahil her türlü adımı atacaklarını kaydetti, hükümeti istifaya çağırdı.

(TAK)


Benzer Haberler

Erhürman “Kıbrıs Türk halkı çözüm istemeyen taraf konumuna düşürüldü”

TAK

Engelsiz Yaşam Evi’nde fidan dikimi etkinliği… Fidanlara özel gereksinimli gençlerin adı verildi

TAK

Borsa günü yükselişle tamamladı

AA

Koop-Süt’ün Kooperatif Merkez Bankası’ndan alacağı kredilere faiz desteği verilecek

TAK

17 yaşındaki zanlının tasarrufunda uyuşturucu ve uçaksavar mermisi bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

“Tatar’ın anlayışı toplumsal statüye ve uluslararası ilişkilere zarar veriyor”

TAK