FeaturedKIBRIS

Hristodulidis ve Mitsotakis aynı beklentiyi paylaştı

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, gelecek aylarının Kıbrıs sorunu ve Yunan-Türk ilişkiler için kritik olacağını vurguladılar.
İkili, bugün Başkanlık Sarayında yer alan görüşmeden önce açıklamalarda bulundu.
ĞHristodulidis, Yunanistan Başbakanını Kıbrıs’ta karşılamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek “söz konusu görüşme İsrail ile kurulan önemli üçlü iş birliği çerçevesinde yer alıyor” dedi . Hristodulidis, “AB üyesi ülkeler olan Yunanistan ve Kıbrıs’ın özellikle jeostratejik öneme sahip bir bölge olan Doğu Akdeniz’de oynayabilecekleri rolü ispat eden bölgesel ortaklıklar” diye konuştu.
Hristodulidis, eylül ve ekim aylarının gelecek için belirleyici olacağını ifade ederek, hem kendisinin hem de Başbakan Mitsotakis’in BM Genel Kurulu çerçevesinde gerçekleştirecekleri görüşmeler ve ekim ayında yapılacak AB Zirvesi “belirleyici önem” taşıyan görüşme ve temaslar  olduğunu vurguladı.
Hristodulidis’e mükemmel ev sahipliği için teşekkürlerini ileten Mitsotakis ise “bu kez İsrail ile sağlanan üçlü iş birliği çerçevesinde” Ada’da bulunduğunu ve son haftalarda Kıbrıs’ı iki kez ziyaret ettiğini belirtti.


Yunanistan, Kıbrıs ve İsrail’in Doğu Akdeniz bölgesinde istikrarı teşvik eden ülkeler olduğuna işaret eden Başbakan Mitsotakis, “zamana direnen ve yalnızca jeopolitik değil, aynı zamanda ekonomi ve enerji alanlarında da pek çok düzeyde yararlılığını gösteren üçlü bir mekanizma” olduğunu söyledi.
Başbakan Mitsotakis, üç ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için yararlı ve özlü görüşmeler yapılacağını diledi.
Hristodulidis’in gelecek ayların birçok düzeyde kritik olacağı görüşünü tam olarak paylaştığını ifade eden Başbakan Mitsotakis, BM kararları temelinde Kıbrıs sorunundaki müzakerelerinin en kısa zamanda başlamasını desteklediğini belirtti. n Mitsotakis, ülkesinin Kıbrıs müzakereleriyle ilgili çalışmalardaki desteğini de teyit etti.
Kyriakos Mitsotakis, son olarak Yunanistan’daki yangın söndürme çalışmalarına yardımcı olduğu için Hristodulidis’e teşekkürlerini iletti.
( Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı)


Benzer Haberler

Türkiye’de katliam gibi kaza!

NTV

“Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi konusunda çalışmalar yapmak üzere ortak komite kurulacak”

TAK

Şahali “Ucuzlama hane halkında hayat bulmadı”

TAK

Arıklı “Yıllardır süregelen sorunları bir çırpıda çözmem mümkün değil”

TAK

Tecavüz zanlılarına 21 yıl hapis!

Voice Kıbrıs Haber

Baybars “Arıklı iki buçuk yılını kurultay kavgalarıyla geçirdi”

TAK