FeaturedKIBRIS

Hristodulidis Ursula Von Der Leyen’le sığınmacılar konusunu görüştü

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, Yeni Demokrasi Partisinin 15’inci kongresine katılmak için dün gittiği Atina’da Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen’le görüştü.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, görüşme çok iyi bir atmosferde gerçekleşti.

“Hükümet çevrelerinden elde edinilen bilgilere göre” görüşmenin, AB’nin, Rum Yönetimi’ni topraklarına yönelik sığınmacı akışlarının önlenmesi için somut bir şekilde güçlendirebileceği yönetmelere odaklandığı belirtildi.

Görüşmede, buna paralel olarak Hristodulidis’in AB adına bugün Lübnan’a iletmesi beklenen mesajların ele alındığı da belirtildi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen’in görüşmede Kıbrıs’a yönelik sığınmacı gelişleriyle alakalı durum konusunda tamamen bilgilendirilmiş göründüğünü de kaydeden gazete, Leyen’in Hristodulidis tarafından bugün Lübnan hükümetine iletilecek şeyler konusunda pozitif olduğunu da belirtti.

Gazete göç konusunda meydana gelen durum ile Lübnan’dan Güney Kıbrıs’a yönelik sığınmacı akışları konusunun 18-19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek gayriresmi Avrupa Konseyi toplantısında ele alınacağını da ifade etti.

Gazeteye göre Kıbrıs Rum İçişleri Bakanı Konstantinos İoannu ise geçen cumartesi günü yaptığı açıklamada, geçen yazdan bu yana gerek kamuoyunda yaptıkları açıklamalar gerek de gönderdikleri mektuplarla Avrupa Birliği’ne, topraklarında 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacı olmasından ötürü Lübnan’ın ekonomik olarak desteklenmesi gerektiğini söylediklerini ekledi.

YUNSNİSTAN’LA İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON

Hristodulidis, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’le de görüştü. Görüşmede göç konusu, Kıbrıs sorunu ve ikili işbirliği meseleleri ele alındı.

Yunanistan’ın Güney Kıbrıs’ın Gazze’ye yönelik “Amaltheia” isimli insani koridorla ilgili inisiyatifine destek belirttiğini de yazan gazete, Hristodulidis-Miçotakis görüşmesinde Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerin yanı sıra iki ülkenin işbirliği ile koordinasyonun ele alındığını ekledi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA