FeaturedKIBRIS

Hristodulidis Kocias’tan bilgi aldı

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis Almanya’dan sonra gittiği Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile görüştü. Kocias’tan, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile önceki hafta, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs geçici danışmanı Jane Holl Lute ile önceki gün yaptığı görüşmeler hakkında bilgi aldı.

Politis’in haberine göre öncesinde ve sonrasında hiçbir açıklama yapılmayan iki saatlik Hristodulidis-Kocias görüşmesinde, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Yunan hükümetlerinin somut eylemleriyle bölgesel iş birliklerinin masaya yatırıldığı haber verildi.

Fileleftheros ise Kıbrıs Cumhuriyeti ve Yunan Dışişleri bakanlıklarının, dünkü Hristodulidis-Kocias görüşmesinin, ikilinin bugün Kudüs’te İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yapacakları görüşme bölümünü öne çıkarmayı yeğlediğine dikkat çekti.

Diplomatik kaynaklarına dayanarak Atina’daki iki saatlik görüşmenin ana konusunun bölgesel iş birliklerinin ileri götürülmesine dair koordinasyon olduğunu belirten gazete, Hristodulidis ve Kocias’ın bugün İsrail’e giderek Netanyahu ile görüşeceğini yazdı.

Haberde her üç ülkenin de bugün Kudüs’te gerçekleşecek üçlü görüşmeyi özellikle öne çıkardığı ancak hangi kararların alınacağı ve açıklama yapılıp yapılmayacağının netleşmediği belirtildi.

Kocias’ın İsrail dönüşü Hristodulidis’le birlikte Kıbrıs’ın güneyine gideceği ve Cuma günü Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Anastasiadis’le görüşeceği bilgisine de yer verildi.

ANASTASİADİS PAZARTESİ ATİNA’YA

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Anastaiadis de önümüzdeki pazartesi Atina’ya giderek New York öncesinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile koordinasyon toplantısı yapacak.

Kıbrıs Cumhuriyeti Sözcü Prodromos Prodromu, Anastaiadis-Çipras görüşmesinde, Kıbrıs sorununda beklenen gelişmelerin ve Aralık ayında Atina’da düzenlenecek Kıbrıs Cumhuriyeti-Yunanistan-Mısır üçlü zirvesiyle ilgili hazırlıkların da ele alınacağını açıkladı.

BM Genel Kurulu’na da 27 Eylül’de hitap edecek olan Anastasiadis, hemen sonrasındaki günlerde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek.
BM Genel Sekreteri’nin geçici danışmanı Lute dün Londra’da İngiltere’nin Avrupa işlerinden sorumlu bakanı Sir Alan Duncan ile görüştü. İngiliz basınına, Duncan’ın görüşmede, başarısız olunmasına karşın Crans-Montana konferansında kayda değer ilerleme sağlandığına dair İngiliz tezini yinelediği haberi yer aldı.

Lute bugün de Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu nedeniyle Strazburg’da bulunan AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşecek.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

13 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber