FeaturedKIBRIS

Hristodulidis, Kıbrıs’taki ingiliz üslerinde müktesebatın garanti altına alınmasından dolayı teşekkür etti

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, Kıbrıs’taki İngiliz Üslerinin egemenliği konusunda gösterdikleri dayanışma ve destekten dolayı AB içerisindeki ortaklara ve Avrupa Birliği’nden çıkma kararı -BREXIT- ile ilgili AB- İngiltere arasındaki müzakereleri yürüten Baş müzakereci Michel Barnie’ye, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin teşekkürlerini sunduğu belirtildi.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, AB Dışişleri ve Genel İşler Konseyi’nin dünkü çalışmaları çerçevesinde yaptığı açıklamada, Kıbrıs’taki İngiliz Üslerinin egemenliği konusundaki destekten dolayı teşekkürlerini sunduğunu yazdı.

Habere göre Hristodulidis, Birleşik Krallık’ın, Avrupa Birliği’nden çıkma kararına ilişkin varılan prensip anlaşmasındaki ilgili protokolü çok önemli olarak nitelendirdi. Hristodulidis ayrıca bunun, İngiliz Üs bölgelerinde Avrupa müktesebatının engelsiz uygulanmaya devam etmesini ve İngiliz Üsleri bölgesinde çalışan ve ikamet eden Avrupalı ve Kıbrıslı vatandaşların çıkar ve haklarını da garanti altına aldığını ifade etti.

Hristodulidis, söz konusu metnin dengeli olduğunu, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden düzenli ve normal bir şekilde çıkışını garanti altına aldığını belirtti.

Hristodulidis, “şu anda AB ile Birleşik Krallık’ın gelecekteki ilişkilerinin yolunun açıldığını” da söyledi.

(TAK)


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber